Breaking news
Datum Vandaag
21 March 2018

De Bovis Waarde | Meetbare levenskracht

A_BovisDe Fransman André Bovis heeft een schaal ontwikkeld om de vitaliteit van mensen en voedingsmiddelen te bepalen. Dit deed hij omdat hij een accurate, maar eenvoudige, methode zocht voor bepaling van de kwaliteit van levensmiddelen, waarmee hij zich beroepsmatig bezig hield.

Hij ging ervan uit dat alle materie straling uitzendt. Een plaats heeft een Boviswaarde maar een product ook. Dit is vergelijkbaar met het trillingsgetal van een materie of van kleuren. Zoals elk product of voorwerp een kleur heeft, zo heeft het ook een trillingsgetal.

Bovis meende de frequentie/golflengte van deze trillingen te kunnen meten. Hij maakte een schaalverdeling en kon, door een metalen pendel over deze schaalverdeling te bewegen, de waarde van het gemeten product aflezen. Bovis noemde zijn instrument de ‘biometer‘. Het apparaat werd een groot succes. Na de tweede wereldoorlog werd de methode van Bovis door de natuurkundige Simonéton verder uitgewerkt en de uitslag van de schaalverdeling wordt vanaf die tijd Bovis Waarde genoemd. De meetinstrumenten verfijnden en tegenwoordig wordt er voornamelijk gewerkt met de biotensor (zie afbeelding).

Biotensor-setDoor het werk van Simonéton werd de biometer en de Bovis waarde steeds bekender. De schaal en metingen werden voor diverse doeleinden toegepast. Al snel werd ontdekt dat niet alleen voedingsmiddelen een Boviswaarde hebben. Alles (organismen, voorwerpen, ruimtes, plekken, boeken, symbolen, etc.) heeft zijn eigen Boviswaarde. Daarmee is de Boviswaarde geen directe maat om de vitaliteit van iets of iemand te meten, maar eerder een voorwaarde voor optimale gezondheid en vitaliteit.

Bovis waarde en het menselijk lichaam

Een gezond mens in balans, meet een waarde van tussen de 6500 tot 8000 op de schaal van Bovis.  Wanneer een plaats of middel een hogere trilling heeft dan 6.500 Bovis verschaft deze een menselijk lichaam in dit kader, energie en stimuleert de interne balans. Een plaats of middel dat lager trilt, is in staat om je lichaam geleidelijk aan te verzwakken.  Zo geldt dit ook voor voedingsmiddelen. Bij een lage Bovis zijn de levensprocessen minimaal.

energie-tomaatVoor een mens is de ondergrens zoals gezegd 6500. Bij een lagere Bovis worden we vatbaar(der) voor ziekten. Daarom is het, om gezond en energiek te blijven, belangrijk om zoveel mogelijk voedsel en dranken te consumeren van meer dan 6500 Bovis. Veel bewerkte en verhitte voedingsmiddelen halen deze waarde simpelweg niet. Deze producten vullen je maag wel, maar verminderen in principe op energetisch niveau je levenskracht, in plaats van er iets aan toe te voegen. Zoals ik in mijn programma aangeef zijn factoren als rijpheid, versheid, transport en bereidingswijze van grote invloed op de voedingswaarde van een bepaald product.

Dit geldt dus ook voor de energetische (Bovis) waarde. Leidingwater meet waarden tussen de 100 tot 4.000 Bovis en lang gekookte groenten zouden zelfs een waarde hebben van minder dan 200 Bovis. Rauwe, levende groenten, fruit en superfoods in de vorm van salades, sappen en shakes, zijn ook in dit kader van vitaal belang.

De Bovis waarde herstellen en vergroten

Belangrijk gegeven is dat uit onderzoek is gebleken, dat een middel met een hoge Boviswaarde, de energie van iets of iemand met een lage Bovis, kan aanvullen(..) Andersom geldt hetzelfde. Een object met een lage Bovis kan de energetische waarde van iets of iemand met een hoge(re) Bovis af laten nemen. Het is dus voor behoud en vergroting van levensenergie belangrijk, om het lichaam (zo vaak mogelijk) te voorzien van een omgeving en middelen met een relatief hoge energetische waarde.

De Bovis waarde van water verhogen door te ‘wervelen’

VitalizerWater kan een cruciale rol vervullen in het optimaliseren van jelevensenergie.  Het herstellen en opvoeren van de Boviswaarde van water, houdt in dat het water als het ware wordt opgeladen en gereset wordt van energetische vervuiling. Dit wordt vitaliseren genoemd. Dit kan op vrij simpele wijze met behulp van magnetisme. Er is prachtige apparatuur (waterwervelaars/vitalizers) op de markt, die met behulp van roterende magnetische velden een zogenaamde waterwervel of vortex creëren. Door deze werveling worden de watermoleculen ge(her)structureerd en wordt het water zowel moleculair als energetisch ‘opgeschoond’. Het drinken van dit water heeft een heilzaam en ontgiftend effect op je cellen. Geoptimaliseerd (pH waarde/filtering/vitalisering) water kan het behalen van fysieke doelstellingen als energieverbetering, vetverbranding en immuunversterking. Daarom is mijn advies om het effect van  water optimaliserende systemen of substanties uit te proberen. Voor ieder budget zijn er manieren om je water te pimpen en te transformeren in een reinigende energybooster!

 

Reacties

GEEN COMMENTAAR

Categorieën

Jeroen-Bos-de-betere-keuze-IAS-Natural-Health-Consultancy-afslanken-spiergroei-ontgiften-ph-balans-superfood-paleo-detox-anti-stress-foodcoach-vitaliteitscoach-personal-trainer-NASM-Online-coach-webinars-seminars-ladiesnight-natuurlijke-balans-leefstijlcoach-7sloten-de-betere-keuze
snelle-paleo-recepten-meer-energie-afslanken