Breaking news
Datum Vandaag
21 March 2018

Lichaamstaal (1)

Realitycheck!

Het menselijk wezen is een complexe entiteit in een extreem intelligente machine, met een lading regulatiesystemen die allemaal nauw samenwerken om elkaar iedere dag zo goed mogelijke in balans te houden. Waarom? Puur en alleen om ervoor te zorgen dat jij.. ja jij (Zelf), zo goed mogelijk ‘in je velletje zit’ om je leven een beetje lekker te kunnen leiden. Zit je dit niet(lekker in je velletje)? Dan heb je het dus op één of andere manier al te bont gemaakt en roeit je lichaam op dit moment met de riemen die het heeft..

Door de dagelijkse invloed die de hectische, onnatuurlijke moderne leefstijl op het lichaam heeft, kampen de meeste mensen wel met een vorm van disbalans in één of meerdere van deze lichaamssystemen. Je hoeft maar om je heen te kijken en de mensen in je eigen omgeving te tellen, die te maken hebben met overgewicht, stress, voedselallergieën, depressiviteit, oververmoeidheid, chronische aandoeningen, of een ziekte. Dat redt je hoogstwaarschijnlijk niet op één hand.

Hardware

Je lichaam is, zo blijkt met name ook uit de nieuwe wetenschap, letterlijk een geavanceerd bio-ruimtepak gereguleerd door een supercomputer. Wil je dit hightech apparaat waar je in geboren bent een beetje onder controle krijgen, dan zul je toch echt de basisfuncties op z’n minst een klein beetje moeten snappen. Het is niet anders dan met je auto of Macbook.  Wanneer alles naar behoren werkt, vinden we daar over het algemeen niets bijzonders aan en doen we geen extra moeite om de handleiding eens in te kijken of er nog dingen zijn die we verkeerd doen of over het hoofd hebben gezien. Dat vinden we allemaal maar tijdsverspilling. Het werkt toch, zeggen we dan! Maar o wee, als het betreffend apparaat op een dag niet werkt zoals we willen en doet wat het moet doen. Wat als we een virusje te pakken hebben en het systeem een eigen leven gaat leiden..dan zitten we met de gebakken peren. Hulpeloos als we zijn pakken we de eerste de beste hulplijn voor de quickfix…

Net als je een computer niet kunt laten doen wat jij wilt, als je iedere dag maar lukraak wat knopjes indrukt, kun je ook pas succesvol je ideale lichaam creëren, als je op z’n minst een beetje gaat begrijpen hoe dat lijf in elkaar steekt. Als je niet eens weet welke factoren dagelijks bijdragen aan je vermoeidheid, reddingsboei of turbodijen, dan wordt het een heel lastig verhaal om ze definitief kwijt te raken. Zonder enige knowhow ben je in principe levenslang veroordeeld tot die hoofdpijntjes, chronische vermoeidheid, langzaam herstel, buikvet, flubberbillen of kipfiletarmen. Hoe meer je leert over je lichaam, des te succesvoller je zult zijn in het verkrijgen en behouden van jouw ideale lichaam. Hoe fit, slank, stevig of gespierd dat ook mag zijn. Zo simpel is het! Niets meer en niets minder!

Kennis is macht en door informatie te winnen over de werking van je lichaam en de invloed van je vaste patronen kun je de macht over je gezondheid, uiterlijk en vitaliteit terug in eigen hand nemen.. Maar kennis alleen is niet voldoende natuurlijk! Voor een effectieve upgrade van je leefstijl moet de daad toch echt bij het woord gevoegd worden. You gotta walk the talk!

(wordt vervolgd)

Van Vullen Naar Voeden Met Die Hap!

Reacties

GEEN COMMENTAAR

Categorieën

Jeroen-Bos-de-betere-keuze-IAS-Natural-Health-Consultancy-afslanken-spiergroei-ontgiften-ph-balans-superfood-paleo-detox-anti-stress-foodcoach-vitaliteitscoach-personal-trainer-NASM-Online-coach-webinars-seminars-ladiesnight-natuurlijke-balans-leefstijlcoach-7sloten-de-betere-keuze
snelle-paleo-recepten-meer-energie-afslanken