Breaking news
Datum Vandaag
21 March 2018

JB_DBK_VVNV

goedkoop-en-snel-ontzuren-ph-balans-baking-soda-verzuring-acidose-voedingstabel-botontkalking-osteoporose-groene-soothies-ontgiften-detox-tarwegras-spirulina-basenbad-chlorella-balans-calcium-magnesium-kalium-cola-verzurend-jicht

Welkom op mijn nieuwe blog debeterekeuze.nl. Mijn naam is Jeroen Bos en als vitaliteitscoach, personal trainer en voorlichter, is mijn missie jong en oud te helpen bij het overbruggen van de vele valkuilen binnen het typisch Westers leefpatroon. Het is een dikke vette doorn in het oog om zoveel mensen zichzelf dag in dag uit volkomen onnodig hun ‘plicht-en-plezier-machine’ te zien saboteren.

Mijn primaire doel en missie is daarom het overbrengen van de boodschap, dat het vormgeven van een strakker, sterker en energieker lijf, door een iets bewustere instelling absoluut niet saai, zwaar of ingewikkeld hoeft te zijn. Dit is helaas bij veel mensen een diep geprogrammeerde drempel. Iedereen kan geprikkeld worden om De Betere Keuzes te maken! De truc zit hem in het leren balanceren en het bijstellen van je vizier.

 

mario power upBuffers bouwen

We houden allemaal van de lekkere dingen in het leven. Die moeten ook vooral niet in het geding komen. Het behalen en behouden van je lichamelijke doelstellingen, is een kwestie van het verstaan van ‘lichaamstaal’ en open staan voor kleine veranderingen! Door buffers te leren bouwen, geef je het lichaam de capaciteit om de extra belasting door de dagelijkse hectiek en minder gezonde geneugten des levens, beter op te vangen. Als in tegenstelling tot het volgen van een willekeurig dieet, je uiterlijk en prestaties direct merkbaar verbeteren terwijl je gewoon geniet van de lekkere dingen in het leven, ontstaat er al snel een sneeuwbaleffect. Je ontdekt dan dat een bewustere instelling en daaruit voortvloeiend kritischer consumptiegedrag, geen downgrade maar een regelrechte UPGRADE van je levenskwaliteit betekent!

zwart kennisgatHet kennisgat

Steeds dieper in het konijnenhol afdalend, zag ik al snel in hoe zorgwekkend groot het gebrek aan zelfs de meest basale kennis is onder de gemiddelde mens, als het gaat om iets essentieels als de werking van onze meest kostbare machine.. Hoe meer ik leerde, hoe meer ik begon te begrijpen waarom we ondanks alle miljarden aan medicijnen en afslankproducten, alleen maar zieker en dikker worden met z’n allen. Hoe kun je ooit daadwerkelijk iets veranderen aan je gezondheidsklachten, energiepeil en uiterlijk als je geen flauw idee hebt wat er zich van binnen afspeelt? Ik vond dat dit gapende gat dringend gedicht moest worden. Gewoon..omdat het kan en keihard nodig is!

old_school_tdkNiet blijven ronddolen in oude scholen

Omdat ik er door het jarenlang bestuderen van de internationale pioniers op het gebied van natuurlijke gezondheid achter kwam hoe fout en ouderwets we over het algemeen nog bezig zijn in het ‘mainstream slank -en fitadvies’, wist ik dat ik met mijn kennis uit de frontlinie ongelooflijk veel mensen kon helpen om hun ideale lichaam en vitaliteit te creëren. De nieuwe wetenschap op het gebied van lichaam en leefstijl biedt antwoorden op de meest voorkomende Westerse welvaartsziekten en gewichtsproblematiek, maar staat vaak lijnrecht tegenover de ouderwetse diëtetiek en achterhaalde medische (on)gezondheidsperspectieven.

Jeroen-Bos-de-betere-keuze-IAS-Natural-Health-Consultancy-afslanken-spiergroei-ontgiften-ph-balans-superfood-paleo-detox-anti-stress-foodcoach-vitaliteitscoach-personal-trainer-NASM-Online-coach-webinars-seminars-ladiesnight-natuurlijke-balans-leefstijlcoach-de-betere-keuze

Jeroen-Bos-de-betere-kezue-IAS-Natural-Health-Consultancy-ph-balans-superfood-paleo-detox-anti-stress-foodcoach-vitaliteitscoach-personal-trainer-NASM-Online-coach-webinars-seminars-ladiesnight-natuurlijke-balans-leefstijlcoach-7sloten-de-betere-keuzeIk zie het als mijn missie om bruggen te bouwen tussen baanbrekende leefstijlperspectieven en de mensen die hier onbewust het meeste baat bij zouden hebben maar er niet zo snel mee in aanraking zullen komen. Gewoon omdat ze geen affiniteit hebben met de informatiekanalen en deze dan ook niet uit zichzelf op zullen (blijven) zoeken. Veel mensen zitten nu eenmaal niet op de ‘bewuste frequentie’ als het gaat om voeding en leefstijl. Die leiden volgens eigen zeggen ‘te drukke en gezellige levens om zich daar allemaal mee bezig te moeten houden’. Of noemen zich bijvoorbeeld ‘van de oude stempel’. Ze vinden al dat ‘bewuste gedoe’ maar vaag, ingewikkeld of zelfs onbelangrijk.

ingangDe juiste ingang

Een blaadje sla tussen de burger, af en toe een vitamine C bruistabletje achterover gieten en verder gewoon ‘niet te veel zuipen en vet eten’ is wat de meeste mensen verstaan onder een leven in balans. Het is juist déze grote groep mensen die ik zo veel mogelijk hoop te bereiken en bedienen. De mensen die diep van binnen wel heel graag wat vaker Betere Keuzes willen maken, maar eigenlijk gewoon de juiste ingangen missen. Ze zijn ijzersterk in wat ze doen maar staan wel serieus open voor de mogelijkheid dat ze misschien wel nóg veel beter kunnen presteren. Puur door op laagdrempelige manier meer balans in hun dagelijkse routine aan te brengen..

resetknopSchade beperken

Ik help graag mensen die preventief dan wel reactief, de terugslag van een hectische en onregelmatige leefstijl beter willen leren opvangen. Die willen blijven genieten van alle geneugten des levens maar de schade aan lijf en leden wel zoveel mogelijk willen beperken. De mensen die het gewoon zat zijn om beperkt te worden in prestaties en levensplezier door fysieke ongemakken en de klok willen terugdraaien door een keiharde klap op die resetknop te geven!

stenen-balansBalans brengen

De Betere Keuze is hét platvorm voor diegenen die niet van plan of in staat zijn om hun sociale leven radicaal om te gooien, omdat ze eigenlijk wel blij zijn met dat leven zoals het is, maar wel blij zijn met trucs om meer energie over te houden en het lijf dat flink te verduren heeft (gehad), weer een beetje terug te geven. Puur omdat ’t nu wel erg zichtbaar wordt aan de buitenkant, of de inwendige klachten elkaar steeds sneller lijken op te volgen.

brandstofBeter presteren

De Betere Keuze is ook het platvorm voor (top)sporters en lichaamsbouwers die ergens wel aanvoelen dat keihard doorknallen op alleen energydrinks, bakken pasta, goedkope koffie, plakken supermarktkipfilet, synthetische eiwitpoeders en andere sluipmoordenaars, een doodlopende weg is en op langere termijn zelfs een hele diepe val kan betekenen. Er zijn duurzamere brandstoffen, schonere bouwstenen en subtiele schoonmakers die je naar nieuwe hoogten in je (sportieve) prestaties kunnen stuwen.

Yoga_Kids.151162954Ouders van tegenwoordig

En dan is de Betere Keuze ook nog het platvorm bij uitstek voor de ouders van nu. Druk met onze dagelijkse plichten willen we allemaal het beste voor ons nazaad. Maar wat is dat? En hoe speel je dat allemaal klaar temidden van alle hectiek en de macht der gewoonte?

Blijven leren

Het is nog best een uitdaging om de vele factoren die meespelen in het bereiken en behouden van je ideale lichaam, overzichtelijk, begrijpelijk en functioneel te presenteren en er een praktische, echt bruikbare lijn in te leggen. Er is zo ontzettend veel informatie beschikbaar. En veel van de informatie spreekt elkaar ook nog eens compleet tegen. In mijn ogen is een voorlichter, trainer of coach het verplicht aan zijn cliënten, om zich constant te blijven informeren en op de hoogte te blijven van de laatste wetenschap in zijn of haar branche. Je kunt niet statisch blijven voorlichten en begeleiden op basis van achterhaalde informatie en ouderwetse ideeën, omdat je of te lui bent om bij te blijven leren of te koppig bent om te accepteren dat jouw perspectieven helaas niet (meer) kloppen. Veel van de ‘deskundigen’ in gezondheidsland denken hier echter anders over en blijven comfortabel hangen in hun vastgeroeste overtuigingen..

De macht der gewoonte

Ik geloof dus aan de ene kant in het feit dat je puur door het vergaren gewoonten doorbrekenvan rauwe kennis de macht over je gezondheid en gewicht terug in eigen handen neemt. Dat het daadwerkelijk transformeren van lijf en leden, een natuurlijk proces vereist, waarin oude gewoonten, geleidelijk aan vervangen worden door nieuwe.  Ik ben van mening dat het van vitaal belang is, om emotioneel geprikkeld te blijven worden om de Betere Keuzes te kunnen blijven maken, Leefpatronen ontstaan natuurlijk in eerste instantie vanuit een onderbewuste emotionele drijfveer.

progressieGeen perfectie maar progressie

De Betere Keuze moet je in dit kader  niet alleen kunnen maar vooral wíllen blijven maken. Het doel moet in dit kader mijn inziens nooit perfectie zijn want dan ben je binnen no time verder van huis dan je ooit geweest bent. Het streven is om dagelijkse progressie te bewerkstelligen. De betere keuzes gedoseerd implementeren in je dagelijks leven zodat ze onderdeel worden van je routine. Dit is de sleutel tot blijvend succes!

knowledge-is-powerKENNIS IS MACHT

Ik hoop dat je via dit platvorm en mijn e-learning programma’s en coaching, veel nieuwe dingen zult leren over hoe je lichaam werkt en waarom het je tot nu toe niet is gelukt om je doelstellingen te behalen en nog belangrijker..vast te houden..

 

Gezond en wel strak in het vel!

Jeroen

Blog
E-Learning

De Betere Keuze op Facebook!

Superfood Smoothie Recepten

snelle-paleo-recepten-meer-energie-afslanken