De 5 Beste Airfryers

Als je op zoek bent naar een gezonder alternatief voor traditioneel frituren, dan is een airfryer misschien wel iets voor jou. In dit artikel gaan we dieper in op de voor- en nadelen van airfryers, de gezondheidseffecten en het potentieel om af te vallen. Daarnaast beoordelen we de vijf beste airfryers die momenteel beschikbaar zijn in Nederland.

Wat zijn airfryers?

Een airfryer is een elektrisch apparaat dat voedsel bereidt door hete lucht te circuleren. Hierdoor wordt het voedsel knapperig en bruin, vergelijkbaar met traditioneel frituren. Het grote voordeel van een airfryer is dat je veel minder olie nodig hebt dan bij traditioneel frituren, waardoor het gerecht veel gezonder wordt.

Voordelen van airfryers

 • Gezonder eten: doordat je minder olie nodig hebt, wordt het voedsel veel minder vet en calorierijk.
 • Minder geurtjes: bij frituren komt er vaak een sterke geur vrij, maar bij het gebruik van een airfryer is dit veel minder.
 • Veelzijdigheid: airfryers kunnen niet alleen frituren, maar ook grillen, bakken en braden.

Nadelen van airfryers

 • Beperkte capaciteit: airfryers zijn vaak kleiner dan traditionele friteuses, waardoor je minder voedsel tegelijkertijd kunt bereiden.
 • Hogere prijs: airfryers zijn over het algemeen duurder dan traditionele friteuses.
 • Langere bereidingstijd: doordat de lucht niet zo heet is als bij traditioneel frituren, duurt het soms langer om het voedsel te bereiden.

Zijn airfryers gezond?

Over het algemeen zijn airfryers gezonder dan traditionele friteuses, omdat je minder olie nodig hebt om het voedsel te bereiden. Hierdoor bevat het gerecht veel minder vet en calorieën. Bovendien zijn er ook airfryers met extra gezondheidsvoordelen, zoals het filteren van de lucht om de geur en rook te verminderen.

Toch zijn er ook enkele mogelijke nadelen aan het gebruik van een airfryer. Bij hoge temperaturen kan er acrylamide vrijkomen, wat kan leiden tot kanker bij langdurige blootstelling. Daarnaast kunnen sommige airfryers PFOA bevatten, een schadelijke stof die vrijkomt bij hoge temperaturen. Het is dus belangrijk om zorgvuldig onderzoek te doen voordat je een airfryer aanschaft.

Kun je afvallen met airfryers?

Het gebruik van een airfryer kan zeker helpen bij gewichtsverlies, omdat je veel minder olie nodig hebt om het voedsel te bereiden. Hierdoor bevat het gerecht veel minder calorieën en vet. Bovendien kun je met een airfryer ook groenten en andere gezonde ingrediënten bereiden, waardoor je een gevarieerder

1. Philips Airfryer XXL Premium HD9650/90

De Philips Airfryer XXL Premium HD9650/90 is een van de beste airfryers die momenteel beschikbaar is. Hij heeft een grote capaciteit van 1,4 kg, waardoor je veel voedsel tegelijkertijd kunt bereiden. Bovendien heeft hij een handige digitale display en is hij gemakkelijk schoon te maken. De prijs is echter aan de hoge kant.

Voordelen:

 • Grote capaciteit van 1,4 kg
 • Handige digitale display
 • Gemakkelijk schoon te maken

Nadelen:

 • Prijs is aan de hoge kant

2. Inventum GF500HLD – Hetelucht friteuse

De Inventum GF500HLD is een geweldige optie voor mensen die een iets kleiner budget hebben. Deze airfryer heeft een capaciteit van 0,8 kg en is voorzien van handige functies zoals een timer en temperatuurregeling. Hij is ook gemakkelijk schoon te maken. Het enige nadeel is dat hij iets langzamer is dan sommige andere airfryers.

Voordelen:

 • Betaalbaar
 • Handige functies zoals een timer en temperatuurregeling
 • Gemakkelijk schoon te maken

Nadelen:

 • Iets langzamer dan sommige andere airfryers

3. De’Longhi FH1396

De De’Longhi FH1396 is niet alleen een airfryer, maar ook een multicooker. Dit betekent dat je er niet alleen in kunt frituren, maar ook kunt grillen, bakken en braden. Hij heeft een capaciteit van 1,5 kg en is gemakkelijk schoon te maken. Het enige nadeel is dat hij vrij groot is en veel ruimte in beslag kan nemen in je keuken.

Voordelen:

 • Multifunctioneel (kan ook grillen, bakken en braden)
 • Grote capaciteit van 1,5 kg
 • Gemakkelijk schoon te maken

Nadelen:

 • Vrij groot en kan veel ruimte in beslag nemen

4. Ninja Foodi AF400EU Airfryer XL

De Ninja Foodi AF400EU Airfryer XL is een geweldige optie voor mensen die op zoek zijn naar veelzijdigheid. Deze airfryer kan niet alleen frituren, maar ook grillen, bakken, braden en zelfs stomen. Hij heeft een capaciteit van 1,2 kg en is voorzien van handige functies zoals een timer en temperatuurregeling. Het enige nadeel is dat hij vrij groot is en duurder dan sommige andere opties.

Voordelen:

 • Multifunctioneel (kan ook grillen, bakken, braden en stomen)
 • Grote capaciteit van 1,2 kg
 • Handige functies zoals een timer en temperatuurregeling

Nadelen:

 • Vrij groot en duurder dan sommige andere opties

5. Tefal FX1000 Fry Delight

De Tefal FX1000 Fry Delight is een geweldige optie voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare airfryer die nog steeds goede prestaties levert. Deze airfryer heeft een capaciteit van 0,8 kg en is gemakkelijk schoon te maken. Het heeft ook een compact ontwerp, waardoor het minder ruimte in beslag neemt op je aanrecht. Het enige nadeel is dat het niet zo veel extra functies heeft als sommige andere airfryers.

Voordelen:

 • Betaalbaar
 • Gemakkelijk schoon te maken
 • Compact ontwerp

Nadelen:

 • Niet zo veel extra functies als sommige andere airfryers

Conclusie

In conclusie zijn er verschillende geweldige airfryers op de markt in Nederland, elk met hun eigen voor- en nadelen. Of je nu op zoek bent naar een groot formaat om te koken voor een groot gezin, een budgetvriendelijke optie of een multifunctionele optie, er is zeker een airfryer die past bij jouw behoeften en budget.

Het is belangrijk om te onthouden dat hoewel airfryers een gezonder alternatief kunnen zijn voor traditionele friteuses, het nog steeds belangrijk is om verantwoorde keuzes te maken bij het koken. Het is ook niet gegarandeerd dat je zult afvallen door simpelweg een airfryer te gebruiken, maar het kan wel helpen om gezondere maaltijden te bereiden.

We hopen dat deze beoordeling van de 5 beste airfryers je heeft geholpen bij het vinden van de perfecte airfryer voor jouw behoeften en budget. Happy cooking!

Gerelateerde Posts

De 6 Beste Volautomaten in 2023

Koffie drinken is voor veel mensen een belangrijk onderdeel van hun dagelijkse routine. Een kopje koffie kan zorgen voor de nodige energie om de dag goed te beginnen of om de middagdip te overwinnen.

Lees meer

De 5 beste slaaptrainers van 2023

Een goede nachtrust is essentieel voor de gezondheid en het welzijn van kinderen. Toch kan het soms moeilijk zijn om een regelmatig slaapritme te handhaven, vooral bij jongere kinderen.

Lees meer

Ultieme Toetsenbordervaring: Ontdek de Meest Sprekende Mechanische Keyboards!

Welkom bij “De Betere Keuze”! We zijn verheugd om je mee te nemen in de spannende wereld van mechanische toetsenborden. Of je nu een gamer bent die op zoek is naar een betere game-ervaring, een programmeur die snel en nauwkeurig wil typen, of gewoon iemand die hunkert naar een beetje luxe in het dagelijks leven, een mechanisch toetsenbord kan een wereld van verschil maken.

Lees meer