De Beste Babyfoons met camera van 2023

Als kersverse ouder wil je er zeker van zijn dat je baby veilig en comfortabel slaapt, ook wanneer je niet in de kamer bent. Een babyfoon met camera biedt daarbij uitkomst, omdat het je de mogelijkheid geeft om je baby op afstand in de gaten te houden. Het aanbod van babyfoons met camera is echter overweldigend, waardoor het lastig kan zijn om de beste keuze te maken. In dit artikel hebben wij daarom de 10 beste babyfoons met camera van 2023 voor jou op een rijtje gezet. We hebben gekeken naar verschillende criteria, zoals prijs, kwaliteit en functionaliteiten, en hebben ook gekeken naar reviews en testen van diverse consumentenorganisaties. In dit artikel bespreken we elk van de top 5 babyfoons met camera in meer detail, zodat jij de beste keuze kunt maken voor jouw situatie en behoeften.

1. Luvion Essential babyfoon

De Luvion Essential babyfoon is een populaire keuze onder ouders die op zoek zijn naar een betrouwbare en veilige babyfoon met camera. Deze babyfoon heeft niet alleen een goede prijs/kwaliteit verhouding, maar heeft ook diverse handige functies die het gebruik ervan nog prettiger maken.

Een van de belangrijkste voordelen van de Luvion Essential babyfoon is het kleurenbeeldscherm van 3,5 inch groot. Dit scherm is groot genoeg om je baby duidelijk in beeld te krijgen, zodat je een goed beeld hebt van wat er in de babykamer gebeurt. Het beeld is bovendien scherp en helder, wat het nog makkelijker maakt om je baby in de gaten te houden.

Een ander handig aspect van de Luvion Essential babyfoon is dat het diverse extra functies heeft die het gebruik ervan nog prettiger maken. Zo heeft de babyfoon een terugspreekfunctie, waardoor je op afstand tegen je baby kunt praten. Dit kan helpen om je baby gerust te stellen wanneer deze bijvoorbeeld wakker wordt en huilt. Ook heeft de babyfoon een vox-functie, waardoor het alleen aangaat wanneer er geluid in de babykamer is. Dit bespaart niet alleen energie, maar zorgt er ook voor dat je niet onnodig gestoord wordt wanneer je baby rustig ligt te slapen.

Een ander handig aspect van de Luvion Essential babyfoon is dat het nachtzicht heeft. Hierdoor kun je ook in het donker je baby goed in de gaten houden, zonder dat je het licht in de babykamer hoeft aan te doen. Dit kan helpen om je baby ongestoord te laten slapen en het creëert een rustige omgeving voor je baby.

De Luvion Essential babyfoon is bovendien uitbreidbaar, wat het nog handiger maakt in gebruik. Dit betekent dat je meerdere camera’s kunt aansluiten op de babyfoon, zodat je bijvoorbeeld meerdere kamers in de gaten kunt houden. Dit kan handig zijn wanneer je meerdere kinderen hebt die op verschillende plekken slapen.

Als je op zoek bent naar een babyfoon met camera die ook nog eens mooi design heeft, dan is de Luvion Essential Limited Edition wellicht iets voor jou. Deze speciale uitvoering van de Luvion Essential babyfoon heeft een wooden print, wat zorgt voor een natuurlijke en warme uitstraling. Dit kan goed passen bij een interieur met veel houten elementen of warme tinten.

Er zijn echter ook enkele nadelen aan de Luvion Essential babyfoon. Zo is de camera niet op afstand te draaien, wat betekent dat je deze handmatig moet verplaatsen wanneer je je baby op een andere plek wilt zien. Dit kan soms lastig zijn, vooral wanneer je baby zich veel beweegt in de wieg of ledikant. Ook is er geen mogelijkheid om video’s of foto’s te maken met deze babyfoon, wat voor sommige ouders wellicht een gemis kan zijn. Tot slot is de accuduur van de Luvion Essential prima.

Voordelen
 • Camera met zoomfunctie
 • 3,5 inch beeldscherm
 • Uitbreidbaar
 • Essentiële extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, slaapliedjes
Nadelen
 • Camera niet op afstand te draaien (Luviom plus wel)
 • Geen mogelijkheid tot video en foto
 • Beperkte accuduur / werkt niet op batterijen
2. Philips Avent Connected SCD923/26

De Philips Avent Connected SCD923/26 babyfoon met app is een zeer complete en geavanceerde babyfoon die wordt geleverd met een ouderunit en een bijbehorende app. Deze babyfoon is voorzien van het Secure Connect-systeem, wat betekent dat er meerdere versleutelde koppelingen zijn tussen de babyunit, de ouderunit en de app. Hierdoor is de verbinding sterk en veilig, wat ouders extra geruststelling kan bieden.

Een van de belangrijkste voordelen van de Philips Avent Connected SCD923/26 babyfoon is het grote kleurenbeeldscherm van 4,3 inch (11,5 cm). Dit scherm is groot genoeg om je baby duidelijk in beeld te krijgen en het beeld is scherp en helder, wat het nog makkelijker maakt om je baby in de gaten te houden. Bovendien heeft de babyunit een full HD-camera met nachtzicht en digitale zoom, wat ervoor zorgt dat je ook in het donker je baby goed in de gaten kunt houden.

Een groot voordeel van de Philips Avent Connected SCD923/26 babyfoon is dat het heel veel handige extra functies heeft die het gebruik ervan nog prettiger maken. Zo heeft de babyfoon een thermometer, waardoor je altijd op de hoogte bent van de temperatuur in de babykamer. Ook heeft de babyfoon een terugspreekfunctie, waardoor je op afstand tegen je baby kunt praten en deze gerust kunt stellen. Daarnaast heeft de babyfoon fijne heldere slaapliedjes en een nachtlampje, wat kan helpen om je baby in slaap te laten vallen.

Een ander groot voordeel van de Philips Avent Connected SCD923/26 babyfoon is dat het wereldwijd bereik heeft. Dit betekent dat je de babyfoon overal ter wereld kunt gebruiken, zolang je maar een goed werkende wifi-verbinding hebt. Dit maakt deze babyfoon ideaal voor ouders die veel reizen of veel onderweg zijn. Met behulp van de bijbehorende Baby Monitor+ app kun je de babyfoon overal bedienen, zolang je maar een internetverbinding hebt. Via de app kun je niet alleen je baby in de gaten houden, maar kun je ook tegen je baby praten, foto’s maken en slaapliedjes afspelen. Philips heeft bovendien witte ruis en natuurgeluiden toegevoegd als slaapliedjes, wat voor veel baby’s kalmerend kan werken. Ook kun je je eigen slaapliedjes opnemen en afspelen, wat het nog persoonlijker maakt.

Een ander groot voordeel van de Philips Avent Connected SCD923/26 babyfoon is dat de oplaadbare ouderunit een batterijduur heeft van maximaal 12 uur*. Dit is vrij lang voor een babyfoon met camera, en betekent dat je deze babyfoon ook gemakkelijk kunt gebruiken tijdens een lange nacht. Met de Eco-modus kun je bovendien energie besparen, zodat de batterij nog langer meegaat.

Helaas heeft de Philips Avent Connected SCD923/26 babyfoon ook enkele nadelen. Zo is de babyfoon niet uitbreidbaar met meerdere camera’s, wat voor sommige ouders een nadeel kan zijn. Wel kun je via de app meerdere camera’s aansluiten, maar je hebt dan wel slechts beeld van één camera. Ook is de babyfoon vrij prijzig in vergelijking met andere babyfoons met camera. Tot slot is er geen mogelijkheid tot opname, wat voor sommige ouders een gemis kan zijn.

Al met al is de Philips Avent Connected SCD923/26 babyfoon met app een zeer complete en geavanceerde babyfoon met camera. Deze babyfoon heeft niet alleen een groot kleurenbeeldscherm en een sterke en veilige verbinding, maar heeft ook diverse handige extra functies die het gebruik ervan nog prettiger maken. Wel is de babyfoon vrij prijzig en niet uitbreidbaar met meerdere camera’s, wat voor sommige ouders een nadeel kan zijn. Maar als je op zoek bent naar een babyfoon met camera die wereldwijd bereik heeft en heel veel handige extra functies heeft, dan is de Philips Avent Connected SCD923/26 babyfoon met app zeker het overwegen waard.

Voordelen
 • Ouderunit en App
 • Wereldwijd bereik
 • Foto’s maken met app
 • Verbeterde accu
 • Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, slaapliedjes als white nois en de mogelijkheid voor eigen slaapliedjes vox-functie, infrarood voor de nacht en slaapliedjes.
Nadelen
 • Babyfoon is niet uitbreidbaar
 • Prijzig
 • Geen mogelijkheid tot opname
3. Alecto DVM 200 babyfoon met camera

De Alecto DVM 200 babyfoon met camera is een betrouwbare keuze voor ouders die op zoek zijn naar een babyfoon met camera die op afstand te draaien is en een groot scherm heeft. Deze babyfoon heeft in 2020 het predicaat beste koop van de Consumentenbond ontvangen, wat aangeeft dat het een goede prijs/kwaliteit verhouding heeft.

Het grootste pluspunt van deze babyfoon is dat de camera op afstand te draaien is. Dit betekent dat je de camera kunt bewegen zonder de baby te storen. Het scherm is ook groot met 4,3 inch, wat betekent dat je alles goed kunt zien in de babykamer. Naast deze functies heeft de Alecto DVM 200 babyfoon met camera nog andere handige functies, zoals een terugspreekfunctie, een thermometer, nachtzicht en slaapliedjes. De babyfoon is ook uitbreidbaar met totaal 4 camera’s, wat handig kan zijn als je meerdere kinderen hebt.

Een ander leuk pluspunt van de Alecto DVM 200 babyfoon met camera is dat hij een splitscreen heeft. Dit betekent dat je alle camerabeelden op één scherm kunt zien. Dit is vooral handig als je meerdere camera’s hebt en wilt kunnen schakelen tussen de verschillende beelden.

Helaas heeft de Alecto DVM 200 babyfoon met camera ook enkele nadelen. Zo is de babyfoon iets prijziger dan sommige andere babyfoons met camera. Ook heeft de babyfoon een beperkte accuduur en werkt het niet op batterijen, wat betekent dat je altijd een stopcontact nodig hebt. Tot slot heeft de babyfoon geen mogelijkheid tot het maken van video’s of foto’s, wat voor sommige ouders een gemis kan zijn.

Al met al is de Alecto DVM 200 babyfoon met camera een goede keuze voor ouders die op zoek zijn naar een babyfoon met camera die op afstand te draaien is en een groot scherm heeft. Deze babyfoon heeft ook enkele handige extra functies, zoals een thermometer en slaapliedjes, en is uitbreidbaar met meerdere camera’s. Houd er echter wel rekening mee dat deze babyfoon iets prijziger is dan sommige andere babyfoons met camera, en dat de accuduur beperkt is.

Voordelen
 • Op afstand bestuurbare camera
 • 4,3 inch beeldscherm
 • Uitbreidbaar
 • Splitscreen bij meerdere camera’s
 • Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, slaapliedjes
Nadelen
 • Item 1
 • Item 2
4. ELRO BC3000 Baby Monitor Royale met app

De ELRO BC3000 Baby Monitor Royale met app is een babyfoon met zowel een ouderunit als een app om je baby in de gaten te houden. De babyfoon wordt geleverd met een XL touchscreen van 12,7 cm, wat groot genoeg is om alles goed te kunnen zien in de babykamer. Daarnaast is het ook mogelijk om je baby in de gaten te houden via de ELRO Babycam app wanneer je buiten de deur bent.

Een groot voordeel van deze babyfoon is dat de camera beschikt over een HD resolutie en een pan/tilt functie, wat betekent dat je de camera kunt bewegen en sturen met de ouderunit of de app. De camera heeft een normale digitale verbinding van 100 meter met de ouderunit en een wifi verbinding met de app. Als je geen wifi hebt, kun je nog steeds de ouderunit gebruiken in huis. Dit geeft je de flexibiliteit om je baby in de gaten te houden vanaf verschillende locaties.

De babyfoon heeft ook enkele handige extra functies, zoals slaapliedjes, een terugspreekfunctie, voedingsnotificatie, een laadstation, nachtzicht, een temperatuurmeter en een VOX-functie. De babyfoon is ook uitbreidbaar met extra camera’s, wat handig kan zijn als je meerdere kinderen hebt.

Een groot voordeel van de ELRO Babycam app is dat deze gratis te downloaden is in de Google Play Store of de App store. De connectie is beveiligd met een wachtwoord en de verbinding is 100% storingsvrij en privé.

Over het algemeen ontvangt deze babyfoon goede beoordelingen op Bol.com. Sinds kort is deze babyfoon ook verkrijgbaar bij Amazone.nl, wat soms goedkopere prijzen biedt.

Een ander voordeel van deze babyfoon is dat je met de app screenshots kunt maken. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld een foto van je baby wilt maken, maar niet in de buurt van de babyfoon bent.

Echter, het is wel belangrijk om te vermelden dat een goed werkende wifi-verbinding vereist is voor het gebruik van de app. Dit kan soms een probleem zijn, vooral als je op reis bent en geen toegang hebt tot wifi.

Een ander nadeel van deze babyfoon is dat er geen mogelijkheid is tot opname van beelden. Dit kan een gemis zijn voor ouders die graag video’s of foto’s van hun baby willen maken.

Over het algemeen is de ELRO BC3000 Baby Monitor Royale met app een goede keuze voor ouders die op zoek zijn naar een babyfoon met zowel een ouderunit als een app. Deze babyfoon heeft ook enkele handige extra functies, zoals een thermometer en slaapliedjes, en is uitbreidbaar met meerdere camera’s. De prijs/kwaliteit verhouding van deze babyfoon is goed. Houd er echter wel rekening mee dat een goed werkende wifi-verbinding vereist is voor het gebruik van de app en dat er geen mogelijkheid is tot opname van beelden.

Voordelen
 • Ouderunit en App
 • Wereldwijd bereik
 • Op afstand bestuurbare camera
 • 4,7 inch beeldscherm
 • Screenshots maken de met app
 • Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, thermometer, slaapliedjes
 • Babyfoon is uitbreidbaar
 • Goede prijs/ kwaliteit
Nadelen
 • Geen mogelijkheid tot opname
5. Luvion Prestige Touch 3

De Luvion Prestige Touch 3 babyfoon is een hoogwaardige babyfoon met camera die zorgt voor een optimaal zicht op de baby. Met een groot kleurenscherm van maar liefst 7 inch is het formaat van deze babyfoon te vergelijken met dat van een tablet, waardoor je je baby goed in beeld kunt houden. Deze babyfoon is uitgeroepen tot beste babyfoon met camera in de categorie babyfoon met beeld en geluid door de Consumentenbond in juni 2021.

Een groot voordeel van de Luvion Prestige Touch 3 is dat deze babyfoon uit te breiden is met maar liefst vier camera’s, waardoor je meerdere kindjes tegelijkertijd in de gaten kunt houden. De camera’s zijn eenvoudig te bedienen in het touch menu van de babyfoon, wat het gebruiksgemak vergroot.

Naast het grote kleurenscherm beschikt de babyfoon over handige functionaliteiten zoals een thermometer, slaapmelodietjes, een buitenbereik indicator en een terugspreekfunctie. Dankzij de digitale FHSS verbinding is de verbinding tussen de babyfoon en de camera volledig storingsvrij. Bovendien is er de mogelijkheid om opnames te maken en deze op te slaan op een SD-kaart.

Het enige nadeel van de Luvion Prestige Touch 3 babyfoon is dat deze babyfoon wat prijziger is dan andere babyfoons met camera. Ook heeft de babyfoon een beperkte accuduur en werkt deze niet op batterijen. Desondanks blijft de Luvion Prestige Touch 3 een goede keuze voor ouders die op zoek zijn naar een kwalitatieve babyfoon met camera die uit te breiden is met meerdere camera’s en beschikt over handige functionaliteiten voor optimaal gebruiksgemak.

In vergelijking met andere babyfoons heeft de Luvion Prestige Touch 3 babyfoon met camera een aantal opvallende voordelen. Het grootste voordeel is het grote kleurenscherm, waardoor je je baby goed in beeld kunt houden. Daarnaast is de babyfoon uit te breiden met meerdere camera’s en beschikt hij over handige functionaliteiten. Tot slot is het mogelijk om opnames te maken en deze op te slaan op een SD-kaart.

Toch zijn er ook enkele nadelen, zoals de prijs en de beperkte accuduur. Maar als je op zoek bent naar een hoogwaardige babyfoon met camera die voldoet aan alle wensen en eisen van ouders, dan is de Luvion Prestige Touch 3 babyfoon zeker het overwegen waard.

Voordelen
 • Op afstand bestuurbare camera
 • 7 inch beeldscherm
 • Best getest 2021 Consumentenbond
 • Opname mogelijkheid SD-kaart
 • Uitbreidbaar
 • Fijne extra’s als een terugspreekfunctie, vox-functie, infrarood voor de nacht, slaapliedjes
Nadelen
 • Iets prijzig
 • Beperkte accuduur / werkt niet op batterijen

Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van een babyfoon?

Wanneer je als ouder een babyfoon wilt aanschaffen, zijn er een aantal belangrijke punten om rekening mee te houden. De belangrijkste functie van een babyfoon is natuurlijk om de baby te kunnen horen en zien, zodat je als ouder snel kunt reageren als er iets aan de hand is. Daarom is het belangrijk om een babyfoon te kiezen die een goede geluidskwaliteit heeft en duidelijk beeld geeft. Let er hierbij op dat de camera ook ’s nachts goed werkt, zodat je ook in het donker de baby goed kunt zien.

Een andere belangrijke overweging bij het kiezen van een babyfoon is de bereikbaarheid en het gemak van het apparaat. Het is handig om te weten hoe groot het bereik van de babyfoon is, zodat je bijvoorbeeld ook buiten kunt zijn en toch de baby in de gaten kunt houden. Daarnaast zijn er babyfoons die je via een app op je telefoon kunt bedienen. Dit kan handig zijn als je onderweg bent, maar het is wel belangrijk dat de app goed beveiligd is om eventuele hacking te voorkomen.

Ten slotte is de prijs-kwaliteitverhouding van belang. Een babyfoon kan een flinke investering zijn, maar het is wel belangrijk om te kiezen voor een apparaat van goede kwaliteit. Let hierbij op dat de babyfoon niet alleen de functies heeft die je belangrijk vindt, maar ook dat deze gebruiksvriendelijk is en niet snel kapot gaat.

Kortom, bij het kopen van een babyfoon is het belangrijk om te letten op de kwaliteit van het geluid en beeld, het bereik en de bediening van het apparaat, en de prijs-kwaliteitverhouding. Op die manier kun je als ouder met een gerust hart de baby in de gaten houden.

Kan een babyfoon gehackt worden?

Ja, het is mogelijk dat een babyfoon gehackt wordt. Dit kan gebeuren bij babyfoons die via wifi verbonden zijn met het internet. Het is daarom belangrijk om een babyfoon te kiezen die een veilige verbinding heeft. Dit kan bijvoorbeeld door te kiezen voor een babyfoon met een eigen beveiligd signaal of door een babyfoon te gebruiken die geen wifi-verbinding heeft.

Waarom een babyfoon met camera?

Een babyfoon met camera kan voor veel ouders geruststellend zijn, omdat zij hun baby hierdoor kunnen zien en horen. Dit kan helpen om de veiligheid en het welzijn van de baby te waarborgen. Bovendien kan een babyfoon met camera ook handig zijn om te kijken of de baby slaapt of wakker is, zonder dat je de baby hoeft te storen.

Bij welke leeftijd gebruik je een babyfoon?

Een babyfoon kan gebruikt worden vanaf de geboorte van de baby tot ongeveer 3 jaar oud. Dit is de periode waarin de baby nog in een wiegje slaapt en de ouders de baby graag in de gaten willen houden. Na deze periode is het vaak niet meer nodig om een babyfoon te gebruiken, omdat de baby dan in een eigen kamer slaapt en zelfstandiger wordt.

Gerelateerde Posts

Welke flesjes moet ik hebben voor mijn pasgeborene?

Als ouder wil je alleen het beste voor je baby, en dat geldt ook voor de babyflesjes die je gebruikt. Er zijn talloze soorten en maten babyflesjes op de markt, en het kan lastig zijn om te bepalen welke flesjes het beste zijn voor jouw baby.

Lees meer

De Beste LEGO kinder sets van 2023

Lego is al decennialang een van de meest geliefde en populaire speelgoedmerken ter wereld. Van jong tot oud, iedereen houdt van Lego.

Lees meer

Vind de beste thermometer

In deze tijd waarin onze gezondheid centraal staat, is het belangrijker dan ooit om de lichaamstemperatuur nauwkeurig te kunnen meten. Een verhoogde lichaamstemperatuur kan namelijk een vroege indicatie zijn van een infectieziekte zoals COVID-19.

Lees meer