Dit zijn de beste AirPods-alternatieven: allemaal draadloos

Als je op zoek bent naar draadloze oortjes, is de kans groot dat je de Apple AirPods hebt overwogen. Deze populaire oortjes hebben een uniek ontwerp en handige functies, maar ze zijn niet voor iedereen geschikt. Gelukkig zijn er veel andere opties op de markt die vergelijkbare of zelfs betere prestaties kunnen bieden. In dit artikel bespreken we de beste AirPods-alternatieven en beantwoorden we enkele veelgestelde vragen.

1. Powerbeats Pro

De Powerbeats Pro zijn zeker een goed alternatief voor de AirPods als je op zoek bent naar draadloze oortjes die geschikt zijn voor sport. Met de oorhaken blijven ze goed op hun plek zitten, zelfs tijdens intensieve workouts, en de zweetbestendigheid zorgt ervoor dat je je geen zorgen hoeft te maken over waterschade of corrosie. De batterijduur van 9 uur per oortje is indrukwekkend en de extra gebruiksduur van meer dan 24 uur via de oplaadcase is ook een pluspunt.

Een nadeel van de Powerbeats Pro is dat de oplaadcase niet draadloos kan worden opgeladen, in tegenstelling tot de AirPods. Daarnaast kunnen sommige gebruikers de oorhaken als oncomfortabel ervaren, vooral als ze langere tijd worden gedragen.

Vergeleken met de AirPods bieden de Powerbeats Pro een betere geluidsisolatie dankzij de siliconen-eartips. Ze hebben ook fysieke knoppen voor allerlei functies, terwijl de AirPods alleen bediening via aanraking bieden. Het grootste voordeel ten opzichte van de AirPods is echter de geschiktheid voor sport. De Powerbeats Pro blijven beter op hun plaats zitten en zijn zweetbestendig, wat ze perfect maakt voor workouts en hardlopen.

</div>
2. Bose SoundSport Free

De Bose SoundSport Free is een degelijke keuze voor mensen die op zoek zijn naar draadloze oortjes met goede geluidskwaliteit. Met een batterijduur van 5 uur per oortje en een extra 10 uur via de oplaadcase, kun je langere tijd genieten van je muziek. De knopjes op de oortjes zijn handig geplaatst en bieden de mogelijkheid om het volume te regelen en je muziek te pauzeren. Bovendien kun je met de Bose Connect-app de functies van de knopjes nog verder aanpassen.

Een nadeel van de Bose SoundSport Free is echter dat ze wat groot en zwaar kunnen aanvoelen in je oren, waardoor ze minder geschikt zijn voor langdurig gebruik. Ook hebben ze geen noise-cancelling functie, waardoor je meer omgevingsgeluid kunt horen tijdens het luisteren naar muziek. In vergelijking met de AirPods hebben de Bose SoundSport Free ook geen automatische oordetectie en zijn ze niet zo naadloos geïntegreerd met Apple-apparaten.

</div>
3. Sony WF-1000XM3

De Sony WF-1000XM3 oordoppen hebben enkele sterke punten, maar ook enkele nadelen. Eén van de belangrijkste voordelen is de uitstekende geluidskwaliteit, die kan worden aangepast via de equalizer van de app. Ook is de aanpassing van de noise cancelling-functie aan de beweging van de gebruiker een handige eigenschap. De oortjes hebben een batterijduur van 6 uur met in totaal 24 uur vanuit de case. Bovendien biedt de 360 graden-geluidsfunctie en de mogelijkheid om de oortjes te bedienen door erop te tikken extra gemak.

</div>

Aan de andere kant zijn de Sony WF-1000XM3 oordoppen vrij zwaar, wat kan leiden tot ongemak bij langdurig dragen. Daarnaast duurt het in eerste instantie even voordat je de oortjes kunt gebruiken, omdat je eerst een app moet installeren en een firmware-update moet uitvoeren. De oortjes hebben ook geen Transparantie-modus, maar wel een Ambient Mode die omgevingsgeluid doorlaat.

In vergelijking met de AirPods Pro zijn de Sony WF-1000XM3 oortjes vergelijkbaar in geluidskwaliteit en ruisonderdrukking. De AirPods Pro hebben echter wel een Transparantie-modus, die de Sony’s missen, en de AirPods Pro zijn iets lichter en gemakkelijker te dragen. De Sony WF-1000XM3 oortjes hebben daarentegen wel een langere batterijduur dan de AirPods Pro.

4. Jabra Elite Sport

De Jabra Elite Sport is een veelzijdig paar draadloze oordoppen, gericht op sporters. Eén van de grootste voordelen is dat deze oordoppen je sportprestaties en conditie kunnen meten. De gratis Jabra Life-app geeft je inzicht in je workouts en kan je zelfs hersteladvies geven. De oordopjes zijn waterdicht, dus je kunt ze zonder problemen onder de kraan wassen na een intensieve workout. De vier microfoons zorgen er bovendien voor dat je tijdens het bellen goed verstaanbaar bent.

</div>

Een nadeel van de Jabra Elite Sport is de batterijduur van de oordopjes zelf; deze bedraagt slechts 4,5 uur. Gelukkig kun je ze in de oplaadcase steken voor een extra 9 uur luistertijd. Een ander punt is dat de oortjes mogelijk minder geschikt zijn voor lange vluchten vanwege de beperkte batterijduur.

In vergelijking met de AirPods bieden de Jabra Elite Sport meer geavanceerde sportfuncties, zoals het meten van je hartslag en gesproken coaching tijdens het sporten. De AirPods daarentegen zijn meer gericht op een allround gebruik, zoals bellen en muziek luisteren, met een langere batterijduur van maximaal 24 uur via de oplaadcase. De keuze tussen deze twee modellen hangt dus vooral af van je persoonlijke behoeften en gebruikssituaties.

5. Jabra Elite 75T

De Jabra Elite 75t draadloze oordopjes zijn compact maar bieden toch een lange batterijduur van 7,5 uur, die je kunt verlengen met 28 uur via de oplaadcase. Met vier microfoons zijn deze oordopjes ook ideaal voor telefoongesprekken en bieden ze een kristalhelder geluid. Het ontwerp zorgt voor een goede pasvorm en afsluiting van de gehoorgang, en biedt bovendien een extra bas ten opzichte van de AirPods. Er is ook een “hearthrough” functie waarmee je omgevingsgeluid kunt horen. Een nadeel kan zijn dat de bediening via de fysieke knoppen aan de zijkant niet zo intuïtief is als de touch-bediening van de AirPods. Een ander mogelijk nadeel is dat de oortjes niet waterdicht zijn zoals sommige andere modellen. Over het algemeen bieden de Jabra Elite 75t oordopjes echter een uitstekende geluidskwaliteit en betrouwbare prestaties voor dagelijks gebruik.

In vergelijking met de AirPods bieden de Jabra Elite 75t een betere pasvorm en afsluiting van de gehoorgang, evenals een betere batterijduur en extra bas. Ze hebben echter fysieke knoppen voor bediening in plaats van touch-bediening en zijn niet waterdicht zoals sommige AirPods-modellen.

</div>
6. Sennheiser Momentum True Wireless

De Sennheiser Momentum True Wireless is een premium optie voor liefhebbers van hoogwaardig geluid. Met Bluetooth aptX-ondersteuning bieden deze oordopjes een uitzonderlijke geluidskwaliteit voor degenen die er het meeste uit willen halen. Door de gratis Sennheiser CapTune-app kun je ook de equalizer naar jouw voorkeur aanpassen voor een persoonlijk geluidsprofiel. Een handige functie van de oortjes is dat de muziek automatisch pauzeert wanneer je ze uit je oren haalt, en je kunt Siri of een telefoongesprek activeren door te tikken op een van de oortjes.

Het grootste nadeel van de Sennheiser Momentum True Wireless is de prijs, die verreweg de hoogste is in deze gids. Bovendien zijn de oortjes minder functioneel dan de AirPods, met minder geavanceerde functies zoals automatisch pauzeren van muziek tijdens het afnemen van een oortje en draadloos opladen. Het ontwerp van de oortjes is stijlvol, maar niet zo opvallend als de AirPods.

</div>

In vergelijking met de AirPods bieden de Sennheiser Momentum True Wireless een superieure geluidskwaliteit, maar tegen een hogere prijs en met minder geavanceerde functies. Voor diegenen die geluidskwaliteit boven alles waarderen en bereid zijn om extra te betalen voor de beste audio-ervaring, zijn de Sennheiser Momentum True Wireless de betere keuze.

Hoe werken AirPods?

AirPods maken gebruik van Bluetooth-technologie om verbinding te maken met een iPhone, iPad, Apple Watch of ander compatibel apparaat. De oortjes hebben ingebouwde sensoren die detecteren wanneer ze in of uit het oor worden geplaatst. Hierdoor kunnen ze automatisch pauzeren of afspelen wanneer je ze in- of uitdoet. Daarnaast hebben ze touch-gevoelige bedieningselementen waarmee je muziek kunt afspelen, oproepen kunt beantwoorden en Siri kunt activeren.

De AirPods bieden ook enkele andere handige functies, zoals automatische verbinding met je apparaten, een lange batterijduur en naadloze integratie met Apple’s ecosysteem.

Welke oortjes werken op iPhone?

De meeste draadloze oortjes werken op iPhone, maar niet allemaal bieden dezelfde functies en prestaties als AirPods. Sommige oortjes werken alleen met de nieuwste iPhone-modellen, terwijl andere ook compatibel zijn met oudere modellen of zelfs Android-apparaten.

Enkele populaire oortjes die werken op iPhone zijn de Bose QuietComfort Earbuds, Sony WF-1000XM4, Jabra Elite 85t, Sennheiser Momentum True Wireless 2 en de Beats Powerbeats Pro.

Hoelang per dag oortjes in?

Het dragen van oortjes voor een lange periode kan ongemakkelijk zijn en zelfs tot gehoorbeschadiging leiden. Het is daarom belangrijk om de draagtijd te beperken tot maximaal twee uur per dag en regelmatig pauzes te nemen. Daarnaast is het belangrijk om de juiste pasvorm te kiezen en het volume op een veilig niveau te houden. Verschillende oortjes hebben verschillende vormen en maten om beter te passen bij verschillende oren.

Gerelateerde Posts

Ultieme Toetsenbordervaring: Ontdek de Meest Sprekende Mechanische Keyboards!

Welkom bij “De Betere Keuze”! We zijn verheugd om je mee te nemen in de spannende wereld van mechanische toetsenborden. Of je nu een gamer bent die op zoek is naar een betere game-ervaring, een programmeur die snel en nauwkeurig wil typen, of gewoon iemand die hunkert naar een beetje luxe in het dagelijks leven, een mechanisch toetsenbord kan een wereld van verschil maken.

Lees meer

Koel blijven waar je ook bent: Mobiele airco reviews

Als de zomer weer om de hoek komt kijken, kunnen hoge temperaturen ons zijn tol eisen. Hoe fijn zou het dan zijn als je altijd een koele oase van rust kunt creëren, waar je ook bent?

Lees meer

Mijn ervaring met Dyson stofzuigers: een krachtige schoonmaakhulp

Dyson is een naam die synoniem is met high-end stofzuigers. Het bedrijf werd opgericht in het VK, in 1993, en heeft sindsdien de manier waarop we denken over stofzuigen veranderd.

Lees meer