Net Zulk Goede Hue Alternatieven

Philips Hue staat al jarenlang bekend als hét merk voor slimme verlichting, maar er zijn tegenwoordig meer dan genoeg alternatieven op de markt die net zo goed, zo niet beter, presteren. In dit artikel nemen we een kijkje naar vijf van de beste alternatieven voor Philips Hue. Maar voordat we daar dieper op ingaan, laten we eerst eens kijken naar wat Philips Hue precies is en waarom het zo populair is.

Wat is Philips Hue?

In 2012 introduceerde Philips de Hue range: een assortiment van de beste slimme verlichting die van kleur kon veranderen. Het Hue systeem met de app trad op in exclusieve samenwerking met de Apple Store. Het assortiment is enorm en biedt veel diversiteit aan slimme verlichting, zoals startpakketten, verschillende lampen en zelfs led-strips. Philips Hue maakt gebruik van het Zigbee-protocol, waardoor je een hub nodig hebt. Er zijn ook accessoires verkrijgbaar zoals bewegingssensoren en afstandsbedieningen.

1. Xiaomi Yeelight Color E27

De Xiaomi Yeelight Color E27, een van de beste Philips Hue-alternatieven van 2023, en de vele kenmerken die het te bieden heeft.

De Xiaomi Yeelight Color E27 is een slimme lamp met een E27 fitting die werkt via WiFi, waardoor er geen hub nodig is. In vergelijking met de Hue-lampen voelt deze lamp robuust en zwaar aan, wat suggereert dat hij goed bestand is tegen een stootje.

Je kunt de Yeelight Color E27 bedienen via de Yeelight-app voor Android of iOS, of via Amazon Alexa, Apple HomeKit of Google Home. Het instellen van de lamp is eenvoudig: maak eerst een Mi-account aan, selecteer je lamp, kies je wifi-netwerk en de verbinding wordt bijna automatisch tot stand gebracht.

De Yeelight-app biedt een breed scala aan instellingen om mee te spelen, zoals het kiezen van kleuren, het selecteren van scènes en het instellen van timers. Een leuke functie is de flow mode, waarbij je verschillende kleuren selecteert en de lamp continu tussen deze kleuren wisselt, waardoor je een steeds veranderende sfeer creëert.

De app biedt ook uitgebreide mogelijkheden voor het plannen van je verlichting, het maken van kamers en het updaten van de firmware. Met een vermogen van 9 watt en een lichtopbrengst van 800 lumen is de Xiaomi Yeelight Color E27 een uitstekend alternatief voor de Philips Hue, met een gebruiksvriendelijke app en veelzijdige verlichtingsopties.

Voordelen
 • Gemakkelijk te installeren
 • Heeft veel mogelijkheden
 • Geeft ontzettend helder licht
Nadelen
 • Niet compatibel met Philips Hue
2. Innr Starter Kit

De Innr Starter Kit is een uitstekend alternatief voor Philips Hue, vooral voor diegenen die hun smart verlichtingssysteem willen starten of uitbreiden zonder te veel uit te geven. Deze set bevat Innr-lampen die op dezelfde hub als Philips Hue werken, wat betekent dat je eenvoudig je bestaande Philips Hue-systeem kunt uitbreiden met Innr-lampen. Als je nog geen hub hebt, hoef je je geen zorgen te maken - deze set bevat een hub.

De Innr-lampen hebben een andere vorm dan de Philips Hue-lampen, maar voelen wel stevig en solide aan.

Je bedient deze lampen via de Innr app die je downloadt op je Android smartphone of iPhone. Vanaf hier stel je gemakkelijk je lampen in. Je kiest de kleur, zet de timer en stelt profielen samen. De Innr app is gebruiksvriendelijk en spreekt voor zich.

Als je al een Philips Hue systeem hebt, voeg je gemakkelijk de Innr-lampen toe: je gaat naar de instellingen en kiest configuratie, kiest het plusje (+) en laat de app zoeken. Zet vervolgens de Innr-lamp aan en de Philips Hue-app zou de lamp moeten vinden. Hierdoor kun je ook de Innr-lampen met de Philips Hue-app bedienen, wat erg handig is.

De Innr-lampen zijn compatibel met de meeste slimme thuisplatforms zoals Amazon Alexa, Google Home en Apple HomeKit. Dit maakt het eenvoudig om de Innr-lampen te integreren in je huidige smart home-opstelling en ze te bedienen met je stem.

De Innr Starter Kit is over het algemeen goedkoper dan de Philips Hue Starter Kit. Dit maakt het een aantrekkelijk alternatief voor mensen die een slimme verlichtingsoplossing zoeken, maar niet per se de Philips Hue willen aanschaffen. De prijzen variëren, maar over het algemeen ligt de prijs voor een Innr Starter Kit rond de 60-80 euro.

De Innr Starter Kit is een uitstekend alternatief voor de Philips Hue Starter Kit, vooral als je op zoek bent naar een meer betaalbare optie. Het biedt vergelijkbare functies en compatibiliteit met de meeste slimme thuisplatforms, waardoor het eenvoudig te integreren is in je bestaande smart home-opstelling. Hoewel Philips Hue misschien bekender is en een breder scala aan producten en accessoires biedt, is Innr een betrouwbaar en kosteneffectief alternatief.

De kwaliteit van de verlichting en kleurweergave is bij beide merken goed, hoewel sommige gebruikers mogelijk een lichte voorkeur hebben voor de kleurweergave van Philips Hue. Desalniettemin biedt Innr een hoogwaardige verlichtingsoplossing die zeker het overwegen waard is.

Het is belangrijk om te overwegen wat je prioriteiten zijn bij het kiezen van een slimme verlichtingsoplossing. Als je vooral op zoek bent naar een kosteneffectieve optie, dan is Innr een uitstekende keuze. Als je echter op zoek bent naar een systeem met meer geavanceerde functies, een uitgebreid scala aan accessoires en bredere compatibiliteit met andere producten binnen hetzelfde ecosysteem, dan kan Philips Hue een betere keuze zijn.

Voordelen
 • Compatible met Philips Hue
 • Stuk goedkoper dan Philips Hue lampen
Nadelen
 • Soms knippert de lamp even bij veranderen van kleur
3. LIFX Mini White & colour E27
De LIFX Mini White & Colour E27 is een slimme LED-lamp die zowel wit als gekleurd licht kan produceren. De lamp heeft een E27-fitting, wat betekent dat hij compatibel is met de meeste standaard lampfittingen. Het merk LIFX staat bekend om zijn hoogwaardige slimme verlichtingsproducten, en de LIFX Mini is geen uitzondering.

De LIFX Mini White & Colour E27 heeft een aantal opvallende kenmerken:

 1. Geen hub vereist: In tegenstelling tot sommige andere slimme verlichtingssystemen, zoals Philips Hue, heeft LIFX geen aparte hub nodig om te functioneren. De lampen maken rechtstreeks verbinding met je wifi-netwerk, waardoor de installatie eenvoudig en ongecompliceerd is.

 2. Kleur- en witlichtregeling: De LIFX Mini White & Colour E27 biedt de mogelijkheid om zowel de kleur als de witheid van het licht aan te passen. Dit betekent dat je de perfecte sfeer kunt creëren voor elke situatie, of je nu helder wit licht nodig hebt om te werken of een ontspannende kleur om te ontspannen.

 3. Hoge helderheid en energie-efficiëntie: De LIFX Mini White & Colour E27 heeft een lichtopbrengst van 800 lumen, wat vergelijkbaar is met een traditionele 60-watt gloeilamp. Daarnaast verbruikt de lamp slechts 9 watt, waardoor hij veel energiezuiniger is dan conventionele gloeilampen.

 4. App-besturing: Met de LIFX-app, beschikbaar voor zowel iOS als Android, kun je de lampen bedienen, groeperen, plannen en aanpassen. Hiermee kun je eenvoudig verschillende verlichtingsscènes instellen, de helderheid en kleur aanpassen en zelfs de lampen automatisch laten in- en uitschakelen op basis van een schema.

 5. Integratie met slimme assistenten: De LIFX Mini White & Colour E27 is compatibel met populaire slimme assistenten zoals Amazon Alexa, Google Assistant en Apple HomeKit. Hierdoor kun je de lampen met je stem bedienen en ze integreren in je bestaande slimme thuisopstelling.

 6. Levensduur: De LIFX Mini White & Colour E27 heeft een geschatte evensduur van 22,8 jaar (bij een gebruik van 3 uur per dag). Dit betekent dat je gedurende een lange periode kunt genieten van je slimme verlichting zonder je zorgen te maken over het regelmatig vervangen van de lampen.

 7. Eenvoudige installatie: Het installeren van de LIFX Mini White & Colour E27 is eenvoudig en vereist geen ingewikkelde bedrading of speciale hubs. Je schroeft de lamp gewoon in een standaard E27-fitting en verbindt deze via Wi-Fi met je smartphone of tablet. Vervolgens kun je de LIFX-app gebruiken om de lamp te bedienen en aan te passen.

 8. Milieuvriendelijk: De energiezuinige eigenschappen van de LIFX Mini White & Colour E27 helpen je om je ecologische voetafdruk te verkleinen. Door het verminderde energieverbruik draag je bij aan een duurzamere toekomst.

 9. Veelzijdigheid: De LIFX Mini White & Colour E27 is geschikt voor verschillende toepassingen, zoals sfeerverlichting, accentverlichting, of taakverlichting. Dankzij het brede scala aan kleuren en helderheidsinstellingen kun je de verlichting aanpassen aan jouw specifieke behoeften en voorkeuren, waardoor deze lamp geschikt is voor gebruik in diverse ruimtes zoals de woonkamer, slaapkamer, keuken of studeerkamer.

 10. Integratie met slimme woning-apparaten: De LIFX Mini White & Colour E27 kan eenvoudig worden geïntegreerd met populaire slimme woning-ecosystemen zoals Google Home, Amazon Alexa en Apple HomeKit. Dit stelt je in staat om je verlichting te bedienen met spraakopdrachten en deze te synchroniseren met andere slimme apparaten in je huis voor een naadloze en geautomatiseerde ervaring.

In conclusie, de LIFX Mini White & Colour E27 is een veelzijdige en gebruiksvriendelijke slimme LED-lamp die je in staat stelt om de verlichting in je huis aan te passen aan je stemming en activiteiten. Met zijn energiezuinige en milieuvriendelijke eigenschappen, eenvoudige installatie en compatibiliteit met verschillende slimme woning-platforms, is deze lamp een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een gemakkelijke en effectieve manier om hun leefruimte te verbeteren. Bovendien, door het gebruik van de LIFX-app, heb je volledige controle over je verlichting, waar je ook bent.

Daarnaast kunnen firmware-updates en regelmatige verbeteringen van de LIFX-app ervoor zorgen dat je altijd toegang hebt tot de nieuwste functies en opties die beschikbaar zijn voor de LIFX Mini White & Colour E27. Dit helpt je om je verlichting up-to-date te houden en te profiteren van eventuele nieuwe technologische ontwikkelingen.

Samengevat, de LIFX Mini White & Colour E27 is een uitstekende investering voor iedereen die op zoek is naar een slimme en energiezuinige verlichtingsoplossing. Met zijn uitgebreide reeks functies, eenvoudige bediening en compatibiliteit met populaire slimme woning-ecosystemen, biedt deze lamp je de mogelijkheid om je leefruimte volledig naar eigen wens in te richten.

Voordelen
 • Geen hub nodig
 • Kleuren zijn erg helder
 • Veel mooie presets
Nadelen
 • Relatief duur
4. LIFX Beam

De LIFX Beam is een innovatief en esthetisch verlichtingssysteem dat je interieur omtovert tot een meeslepende en inspirerende ruimte. Dit modulaire lichtsysteem bestaat uit zes individuele lichtbalken die op unieke en creatieve manieren aan elkaar kunnen worden gekoppeld. Zo ontstaat een verlichtingskunstwerk dat niet alleen functioneel is, maar ook een verbluffend visueel element toevoegt aan elke kamer.

Stel je voor dat je thuiskomt na een lange werkdag en je woonkamer binnenstapt, gevuld met de warme gloed van de LIFX Beam. De zachte overgangen tussen kleuren en tinten creëren een rustgevende sfeer, waardoor je stress vermindert en je kunt ontspannen in je eigen oase van rust. Dankzij de eenvoudige bediening via de LIFX-app of spraakassistenten zoals Google Assistant, Amazon Alexa en Apple HomeKit, kun je de LIFX Beam moeiteloos aanpassen aan je stemming en behoeften.

Bovendien is de LIFX Beam niet alleen geschikt voor ontspanning, maar ook voor het stimuleren van je creativiteit. Stel je voor dat je aan een nieuw project werkt in je thuisstudio of kantoor, met de LIFX Beam die de ruimte vult met levendige en inspirerende kleuren. Dit verlichtingssysteem kan je helpen om je energieniveau te verhogen en je te motiveren om je beste werk te leveren.

De LIFX Beam is ook perfect voor het organiseren van feestjes en sociale bijeenkomsten. Door het aanpassen van de kleuren en effecten kun je een feestelijke sfeer creëren die je gasten zal imponeren en ervoor zorgt dat iedereen een geweldige tijd heeft. Het systeem kan zelfs worden gesynchroniseerd met je favoriete muziek, zodat de lichten meebewegen op het ritme van de beats en zo een meeslepende audiovisuele ervaring creëren.

De eenvoudige installatie van de LIFX Beam maakt het een geweldige keuze voor zowel huiseigenaren als huurders. Dankzij de meegeleverde 3M Command-strips en montagebeugels, kun je de Beam eenvoudig aan je muur bevestigen zonder permanente schade te veroorzaken.

Voordelen
 • Intens veel mogelijkheden
 • Makkelijk te bedienen via de app of via verschillende smart-speakers
 • Met 1200 lumen is deze mooi helder
Nadelen
 • Relatief prijzig
5. Veho E27 intelligente verlichting

Stel je voor dat je thuiskomt na een lange dag op het werk en je huis je begroet met een warme, uitnodigende gloed die perfect is afgestemd op je stemming en voorkeuren. Dit is precies wat je kunt verwachten met de Veho E27 intelligente verlichting. Deze slimme lampen bieden niet alleen comfort en gemak, maar ook een ongeëvenaarde mate van personalisatie en controle over je woonomgeving.

De Veho E27 intelligente verlichting kan eenvoudig worden geïntegreerd met je favoriete spraakassistent, zoals Amazon Alexa of Google Home, zodat je de verlichting met eenvoudige spraakopdrachten kunt aanpassen. Stel je voor dat je je handen vol hebt en je toch de verlichting in de keuken wilt dimmen - je hoeft alleen maar te vragen, en de Veho E27 zal de klus klaren.

Naast spraakbediening biedt de Veho E27 intelligente verlichting een scala aan vooraf ingestelde lichtscènes en -schema’s, waarmee je eenvoudig de sfeer in elke kamer kunt aanpassen naar je wensen en behoeften. Of je nu een romantisch etentje voor twee plant, een ontspannende avond in je eigen leeshoek wilt doorbrengen, of een energieke sfeer wilt creëren voor een feest met vrienden, de Veho E27 maakt het allemaal mogelijk met slechts een paar eenvoudige aanpassingen.

Een ander voordeel van de Veho E27 intelligente verlichting is het energiebesparende aspect. Deze slimme lampen zijn ontworpen om efficiënt om te gaan met energie en kunnen je helpen bij het verlagen van je energieverbruik en je maandelijkse energierekening. Met de handige timer- en schemeringsfuncties kun je ervoor zorgen dat je verlichting alleen aanstaat wanneer het nodig is, waardoor onnodig energieverbruik wordt voorkomen.

De Veho E27 intelligente verlichting is ook een geweldige manier om de veiligheid en beveiliging van je huis te verbeteren. Met de afstandsbedieningsfunctie via de smartphone-app kun je je verlichting in- of uitschakelen, zelfs als je niet thuis bent. Dit kan potentiële indringers afschrikken en je gemoedsrust geven, wetende dat je huis veilig en beschermd is. Bovendien kunnen de slimme lampen worden geïntegreerd met andere slimme apparaten, zoals beveiligingscamera’s en bewegingssensoren, waardoor je een volledig geautomatiseerd en geoptimaliseerd beveiligingssysteem voor je huis kunt creëren.

Het installatieproces van de Veho E27 intelligente verlichting is uiterst eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen, is de lamp in een standaard E27-fitting schroeven en verbinding maken met je wifi-netwerk. Geen ingewikkelde bedrading of aanvullende apparatuur nodig. Zodra de lamp is geïnstalleerd en verbonden, kun je genieten van alle geweldige functies die de Veho E27 te bieden heeft.

Tot slot is de Veho E27 intelligente verlichting een uitstekende keuze voor mensen die hun huis willen moderniseren en het comfort en de functionaliteit van hun leefruimte willen verbeteren. Door de vele kleuropties, energiebesparende kenmerken en mogelijkheden om de verlichting in je huis te automatiseren, zorgt de Veho E27 ervoor dat je huis niet alleen stijlvol, maar ook slim en energie-efficiënt wordt. Dankzij de eenvoudige installatie en naadloze integratie met andere slimme apparaten, is de Veho E27 intelligente verlichting een waardevolle toevoeging aan je smart home ecosysteem.

Of je nu een filmavond wilt organiseren met de perfecte sfeerverlichting, je woonkamer wilt opfleuren met levendige kleuren of een veiliger en geautomatiseerd beveiligingssysteem voor je huis wilt creëren, de Veho E27 intelligente verlichting biedt je de flexibiliteit en controle die je nodig hebt. Het is een investering die zowel je levenskwaliteit als de waarde van je huis zal verhogen, en je zult je afvragen hoe je ooit zonder hebt kunnen leven. Kies voor de Veho E27 en ervaar zelf het gemak, de veelzijdigheid en de schoonheid van intelligente verlichting.

Voordelen
 • Mooie prijs
 • Geen hub nodig
Nadelen
 • Werkt met Bluetooth wat de mogelijkheden wat beperkt

Kun je smart verlichting buiten gebruiken?

Ja, er zijn speciale smart-lampen verkrijgbaar voor buitengebruik. Deze zijn specifiek ontworpen om bestand te zijn tegen de weersomstandigheden en zorgen voor sfeer en automatisering in je tuin of buitenruimte.

Hoe werken smart-lampen?

Slimme verlichting maakt over het algemeen gebruik van draadloze communicatieprotocollen zoals Wi-Fi, Zigbee of Bluetooth. De slimme lampen kunnen verbinding maken met je smartphone, tablet, of een smart home hub, waardoor je de mogelijkheid hebt om ze op afstand te bedienen, te automatiseren en te integreren met andere slimme apparaten in huis.

Hoe lang gaat een smart-lamp mee?

Smart-lampen zijn led-lampen en led-lampen hebben gemiddeld 15.000 tot 20.000 branduren. Dit staat gelijk aan zo’n 10 tot 15 jaar van gebruik bij normale omstandigheden, zoals enkele uren per dag. De levensduur kan variëren afhankelijk van het merk en de kwaliteit van de lamp.

Gerelateerde Posts

Welke E-Reader Is Het Helemaal?

In de afgelopen jaren zijn e-readers steeds populairder geworden als alternatief voor fysieke boeken. Deze handige apparaten bieden lezers de mogelijkheid om duizenden boeken op te slaan op één lichtgewicht en draagbaar apparaat, waardoor ze ideaal zijn voor mensen die graag onderweg lezen.

Lees meer

Dit zijn de beste AirPods-alternatieven: allemaal draadloos

Als je op zoek bent naar draadloze oortjes, is de kans groot dat je de Apple AirPods hebt overwogen. Deze populaire oortjes hebben een uniek ontwerp en handige functies, maar ze zijn niet voor iedereen geschikt.

Lees meer

Ultieme Toetsenbordervaring: Ontdek de Meest Sprekende Mechanische Keyboards!

Welkom bij “De Betere Keuze”! We zijn verheugd om je mee te nemen in de spannende wereld van mechanische toetsenborden. Of je nu een gamer bent die op zoek is naar een betere game-ervaring, een programmeur die snel en nauwkeurig wil typen, of gewoon iemand die hunkert naar een beetje luxe in het dagelijks leven, een mechanisch toetsenbord kan een wereld van verschil maken.

Lees meer