Ontdek de beste airfryers voor een knapperig resultaat!

Sanne JansenSanne Jansen
Jan 12, 2024

Airfryers zijn tegenwoordig een populair en veelzijdig keukenapparaat dat steeds meer mensen aanschaffen voor hun kookavonturen. Met de opkomst van gezonde eetgewoonten en bewuste voedingskeuzes, biedt een airfryer een frituuroptie die minder vet gebruikt dan traditionele friteuses, maar nog steeds een knapperig resultaat levert. Deze handige keukengadget maakt gebruik van hete lucht om voedsel te bereiden, waardoor je kunt genieten van knapperige frietjes, kippenvleugels, groenten en zelfs desserts zonder de extra calorieën en vetten die bij frituren komen kijken. Met een airfryer kun je niet alleen frituren, maar ook bakken, braden en grillen, waardoor het een veelzijdige toevoeging is aan elke keuken. Door de compacte en gebruiksvriendelijke ontwerpen passen airfryers perfect in zowel kleine als grote keukens en zijn ze gemakkelijk te gebruiken, zelfs voor beginners in de keuken. Bovendien bieden veel airfryers handige functies zoals vooraf ingestelde kookprogramma's, temperatuurregeling en een timer voor nauwkeurige kookresultaten. Of je nu op zoek bent naar een gezondere manier om je favoriete gefrituurde gerechten te bereiden, of je kookrepertoire wilt uitbreiden met nieuwe en creatieve recepten, een airfryer kan een waardevolle aanwinst zijn in jouw culinaire arsenaal. In dit artikel zullen we enkele van de beste airfryers op de markt bekijken, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken bij het kiezen van het perfecte model voor jouw behoeften en wensen.

Onze topkeuzes:

1

Piatio Airfryer

Koop bij Bol
2

Philips Airfryer XL HD9257/80

Koop bij Bol
3

Philips Airfryer Essential HD9252/90

Koop bij Bol
4

KitchenBrothers Airfryer XL

Koop bij Bol
5

Princess Digitale Airfryer XL 182244

Koop bij Bol

Piatio Airfryer

Piatio Airfryer De Piatio Dubbele Airfryer is een absolute gamechanger als het gaat om het bereiden van heerlijke maaltijden. Het feit dat je met deze airfryer twee verschillende gerechten tegelijkertijd kunt bereiden in afzonderlijke kookzones is echt een pluspunt. Hierdoor hoef je niet langer te wachten op verschillende gerechten die op diverse temperaturen moeten worden bereid.

Daarnaast vind ik het handmatig kunnen instellen van de temperatuur en tijd per gerecht een enorm voordeel. Dit geeft me als gebruiker de flexibiliteit om de perfecte kookinstellingen te kiezen voor elk gerecht dat ik wil bereiden. De keuze uit maar liefst 8 voorgeprogrammeerde programma's maakt het nog gemakkelijker om vis, vlees, friet of kip met een druk op de knop klaar te maken.

De ruime inhoud van 4 liter per vak is ook een groot pluspunt. Hierdoor kan ik voldoende voedsel bereiden voor mijn hele gezin zonder dat ik me zorgen hoef te maken dat het niet in de airfryer past. Bovendien stelt de mogelijkheid om de tijd en temperatuur voor elk kookvak apart in te stellen me in staat om optimale controle te hebben over mijn kookproces.

Wat betreft snelheid heeft de Piatio Dubbele Airfryer me aangenaam verrast. Met een bakcapaciteit die tot 75% sneller bakt dan een traditionele oven, kan ik nu in een mum van tijd genieten van knapperige frietjes, hapjes en andere lekkernijen. Het handige touch display maakt het instellen van de tijd en temperatuur een fluitje van een cent, en de SMART-FINISH knop zorgt ervoor dat al mijn gerechten gelijktijdig klaar zijn, zelfs als ze verschillende instellingen vereisen.

Als ik naar de positieve aspecten kijk die andere gebruikers hebben benadrukt, zoals de eenvoudige bediening, goede prijs/kwaliteit verhouding en het gemak in onderhoud, kan ik niet anders dan me hierbij aansluiten. De Piatio Dubbele Airfryer heeft mijn verwachtingen overtroffen en is een absolute aanwinst in mijn keuken.

Voordelen

  • Perfecte krokante resultaten
  • Twee kookvakken voor gelijktijdig koken
  • Handig voor feestjes en grote maaltijden

Philips Airfryer XL HD9257/80

Philips Airfryer XL HD9257/80 De Philips Airfryer XL HD9257/80 is een absolute gamechanger in de keuken. Het is niet zomaar een airfryer, maar een veelzijdige keukenhulp die je helpt om gezonde maaltijden te bereiden met tot wel 90% minder vet.

Het eerste wat opvalt aan deze Airfryer is het doorzichtige kookvenster. Dit is echt een toevoeging die het kookproces zoveel gemakkelijker maakt. Je kunt op elk moment zien hoe je gerecht ervoor staat, zonder de Airfryer te moeten openen en warmte te verliezen. Dit draagt bij aan een perfect resultaat, elke keer weer.

De 14-in-1 kookfuncties maken deze Airfryer echt uniek. Van frituren en bakken tot grillen en zelfs ontdooien, de mogelijkheden lijken eindeloos. De Rapid Air-technologie zorgt ervoor dat je gerechten knapperig van buiten en mals van binnen zijn, met minimaal gebruik van olie.

Wat me ook bevalt is het XL-formaat van de Airfryer. Met een capaciteit van 5,6 liter is deze perfect voor gezinnen. Je kunt genoeg eten bereiden voor 4 personen in één keer, wat echt een tijdsbesparing is.

Een ander voordeel is het gemak van het touchscreen met 7 programma's. Dit maakt het kiezen van de juiste instellingen een fluitje van een cent. Bovendien is de Airfryer eenvoudig schoon te maken, mede dankzij de vaatwasmachinebestendige onderdelen.

Wat betreft nadelen kan ik niet echt iets noemenswaardig vinden. Als ik dan toch iets moet noemen, zou het de stille piep zijn wanneer het kookproces klaar is. Het is soms lastig om te horen dat je gerecht klaar is, vooral als het omgevingsgeluid hoog is. Maar dit is meer een kleinigheid dan een echt negatief punt.

Al met al, de Philips Airfryer XL HD9257/80 is een absolute aanrader voor iedereen die op zoek is naar een gezondere kookoptie zonder in te leveren op smaak. Met zijn veelzijdigheid, gebruiksgemak en geweldige kookresultaten verdient deze Airfryer een vaste plek in elke keuken.

Voordelen

  • Eenvoudig in gebruik
  • Makkelijk schoon te houden
  • Venster met lichtje voor controle van het proces

Philips Airfryer Essential HD9252/90

Philips Airfryer Essential HD9252/90 De Philips Airfryer Essential HD9252/90 is een keukenapparaat dat zeker de moeite waard is om in huis te hebben. Het gebruiksgemak van deze hetelucht friteuse is echt een pluspunt. Je kunt snel aan de slag zonder te hoeven wachten op het voorverwarmen, waardoor je kostbare tijd bespaart. Het is handig dat je de temperatuur en bereidingstijd gemakkelijk kunt instellen met het digitale touchscreen. Daarnaast zijn de vooraf ingestelde programma's handig voor een optimale bereiding van verschillende gerechten zonder gedoe.

Een ander voordeel van de Philips Airfryer Essential is dat het apparaat stankvrij is. Je hebt geen last van de nare geur die vaak gepaard gaat met frituren, wat zorgt voor een aangenamere kookervaring. Bovendien is de Airfryer snel warm, waardoor je vrijwel direct aan de slag kunt met het bereiden van je favoriete gerechten.

De grootte van de mand van deze Airfryer is perfect voor 2-3 personen, zoals geadviseerd. Hierdoor is het ideaal voor huishoudens van verschillende groottes. Ook is het apparaat veelzijdig in gebruik en kun je er naast snacks en frietjes ook diverse andere gerechten mee bereiden, zoals risotto, zalm, groenten en zelfs cakes.

Een ander positief aspect van deze Airfryer is het gemak van schoonmaken. Alle onderdelen kunnen eenvoudig in de vaatwasser worden gereinigd, waardoor het onderhoud minimaal is. Daarnaast blijft de Airfryer zelf ook mooi schoon en wordt niet extreem heet aan de buitenkant, wat fijn is in gebruik.

Een nadeel dat ik heb ervaren is dat de Airfryer niet aangeeft wanneer hij op temperatuur is. Dit kan lastig zijn, omdat je dan moet blijven controleren of het apparaat klaar is voor gebruik. Dit is een klein minpuntje in vergelijking met de vele voordelen die de Philips Airfryer Essential HD9252/90 te bieden heeft.

Al met al ben ik zeer tevreden over deze Airfryer. Het is een handig en veelzijdig apparaat dat zijn beloften nakomt. Het gebruikersgemak, de stankvrije werking, de snelheid en het gemak van schoonmaken maken de Philips Airfryer Essential een goede toevoeging aan mijn keukenapparatuur.

Voordelen

  • Knapperige resultaten zonder olie
  • Snel opwarmen en direct klaar voor gebruik
  • Makkelijk schoon te maken en onderhouden

KitchenBrothers Airfryer XL

KitchenBrothers Airfryer XL Als fervent liefhebber van gezellige borrelavonden met het gezin, was ik op zoek naar een manier om onze snacks gezonder en knapperiger te bereiden. De vernieuwde KitchenBrothers Airfryer XL bleek de perfecte oplossing te bieden.

Het eerste wat me opviel aan deze airfryer was het handige LED touchscreen met 7 vooraf ingestelde programma's. Dit maakt het kiezen van de juiste instellingen een fluitje van een cent. De ruime inhoud van zowel de frituurpot (7,2 L) als de frituurmand (5,2 L) is ideaal voor het bereiden van snacks voor 4-6 personen, wat perfect is voor onze familiebijeenkomsten.

Een ander groot voordeel is de eenvoudige bediening van de airfryer. Het One-touch LED Display geeft duidelijk de resterende tijd en temperatuur aan, waardoor ik altijd op de hoogte ben van de voortgang van mijn snacks. Bovendien is de airfryer verrassend stil in gebruik, wat zorgt voor een prettige kookervaring.

Wat mij het meest aanspreekt, is het gezonde aspect van deze airfryer. Door de hetelucht technologie te gebruiken, kan ik genieten van knapperige snacks met tot wel 95% minder vet dan traditioneel frituren. Daarnaast biedt de airfryer 7 verschillende voorgeprogrammeerde kookprogramma's, waardoor ik eindeloos kan variëren in mijn snacks.

Een ander pluspunt is de speciale grillpanfunctie van de frituurmand, die zorgt voor optimale luchtcirculatie en daarmee perfect gegrilde resultaten. Het feit dat de frituurmand vaatwasserbestendig is, maakt het schoonmaken van de airfryer een fluitje van een cent.

Hoewel sommige gebruikers melden dat het mandje wat precies sluit in de airfryer, heb ik hier persoonlijk geen problemen mee ervaren. Het feit dat het mandje los moet van de bak om te legen vergt weliswaar gewenning, maar het gemakkelijke schoonmaakproces compenseert dit ruimschoots.

Kortom, de KitchenBrothers Airfryer XL heeft me aangenaam verrast met zijn prestaties en gebruiksvriendelijkheid. Ik kan met zekerheid zeggen dat dit een waardevolle toevoeging is aan onze keukenapparatuur.

Voordelen

  • Krokante resultaten
  • Makkelijk schoon te maken
  • Handige bediening

Princess Digitale Airfryer XL 182244

Princess Digitale Airfryer XL 182244 Met de Princess Digitale Airfryer XL 182244 heb ik een nieuwe manier van koken ontdekt die mijn culinaire ervaring naar een hoger niveau tilt. Het compacte design en het eenvoudige touch-LED-scherm maken het gebruik van deze airfryer zeer intuïtief en gemakkelijk. De 6 liter capaciteit van de airfryer is ideaal voor het bereiden van grote porties, perfect voor familiediners of gezellige etentjes met vrienden.

Wat ik echt waardeer aan deze airfryer is het verstelbare grillrack, waarmee ik efficiënt verschillende gerechten op twee niveaus kan bereiden. Hierdoor kan ik meer diversiteit toevoegen aan mijn maaltijden en tegelijkertijd tijd en energie besparen. Daarnaast warmt de airfryer snel op dankzij het indrukwekkende vermogen van 1500W, waardoor ik niet lang hoef te wachten voordat ik van mijn maaltijd kan genieten.

Het gemak in onderhoud van deze airfryer is echt een pluspunt. De lade is gemakkelijk schoon te maken en door het ontbreken van een binnenbak is het reinigen een fluitje van een cent. Daarnaast zijn de voorgeprogrammeerde opties op het touchscreen handig en zorgen ze voor een moeiteloze kookervaring.

Wat betreft nadelen, kan ik er één aanwijzen. Het geluidsniveau van de airfryer is iets luider dan verwacht tijdens gebruik. Hoewel dit mijn kookervaring niet negatief beïnvloedt, is het iets om rekening mee te houden, vooral als je gevoelig bent voor geluid.

Al met al ben ik zeer tevreden met mijn aankoop van de Princess Digitale Airfryer XL 182244. Het heeft mijn manier van koken veranderd en biedt een gezondere optie voor het bereiden van mijn favoriete gerechten. Met de perfecte combinatie van gemak, capaciteit en kwaliteit, kan ik deze airfryer zeker aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een veelzijdige en efficiënte keukenpartner.

Voordelen

  • Compacte verpakking met handig los handvat
  • In hoogte verstelbaar grillrack voor extra bak-laag
  • Makkelijk in gebruik dankzij voorgeprogrammeerde programma's

Conclusie

In conclusie bieden airfryers een handige en gezondere manier om thuis te genieten van knapperige en smakelijke gerechten, zonder de nadelen van traditioneel frituren. Met een breed scala aan beschikbare modellen en functies is er voor elk huishouden en kookstijl wel een geschikte airfryer te vinden. Of je nu op zoek bent naar een eenvoudige en betaalbare optie of juist een geavanceerd model met uitgebreide mogelijkheden, er is voor elk wat wils. Door de compacte en veelzijdige aard van airfryers, kunnen ze een waardevolle toevoeging zijn aan elke keuken, of je nu een druk gezin bent dat snel en gezond voedsel wilt bereiden of een thuiskok die op zoek is naar nieuwe culinaire uitdagingen. Met de mogelijkheid om te frituren, bakken, braden en grillen, bieden airfryers talloze mogelijkheden voor het bereiden van diverse maaltijden en snacks. Het lezen van product reviews en het vergelijken van verschillende modellen kan je helpen om de airfryer te vinden die het beste past bij jouw behoeften en budget. Let hierbij goed op specificaties zoals vermogen, capaciteit, functies en gebruikerservaringen, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Of je nu een beginner bent in de wereld van airfryers of een doorgewinterde gebruiker, het juiste model kan je helpen om met gemak en plezier heerlijke gerechten te bereiden en te genieten van een gezondere manier van koken.

Hoe verschilt een airfryer van een gewone friteuse?

Een airfryer verschilt op meerdere vlakken van een gewone friteuse. Het belangrijkste verschil is dat een airfryer veel minder olie gebruikt dan een traditionele friteuse. In plaats van voedsel onder te dompelen in olie, circuleert een airfryer hete lucht om het voedsel heen, waardoor het knapperig wordt. Hierdoor zijn gerechten uit de airfryer vaak gezonder en bevatten ze minder vet. Daarnaast is een airfryer vaak veel veelzijdiger en kan het naast frituren ook grillen, bakken en braden.

Kun je met een airfryer hetzelfde resultaat behalen als met een traditionele friteuse?

Hoewel een airfryer een gezondere kookmethode is, kan het lastig zijn om exact hetzelfde resultaat te behalen als met een traditionele friteuse. Voedsel uit een airfryer kan iets minder vet en knapperig zijn dan voedsel uit een friteuse. Echter, met de juiste instellingen en technieken kun je met een airfryer zeker heerlijke en knapperige gerechten bereiden. Het kan een kwestie van experimenteren zijn om de perfecte bereidingswijze te vinden die aan je smaak voldoet.

Welke gerechten kun je allemaal bereiden met een airfryer?

Met een airfryer kun je een breed scala aan gerechten bereiden. Naast het klassieke frietjes en snacks frituren, kun je ook groenten roosteren, vlees grillen, cakes bakken, en zelfs popcorn maken. Door de veelzijdigheid van de airfryer kun je zowel hartige als zoete gerechten bereiden. Het is belangrijk om de juiste accessoires te hebben, zoals bakvormen en grillroosters, om optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden van de airfryer.

Is een airfryer makkelijk schoon te maken?

Over het algemeen zijn airfryers relatief makkelijk schoon te maken, voornamelijk omdat ze minder olie gebruiken en geen spatten veroorzaken zoals bij een traditionele friteuse. De meeste onderdelen van een airfryer, zoals de mand en het opvangbakje, zijn vaatwasserbestendig wat het schoonmaken vereenvoudigt. Het is aan te raden om na elk gebruik de airfryer schoon te maken om ophoping van vet en voedselresten te voorkomen en de levensduur van het apparaat te verlengen.

Wat zijn belangrijke punten om op te letten bij het kopen van een airfryer?

Bij het kopen van een airfryer zijn er een aantal belangrijke punten om op te letten. Ten eerste is het formaat van de airfryer belangrijk, zorg ervoor dat deze past in je keuken en voldoende capaciteit heeft voor de hoeveelheid voedsel die je wilt bereiden. Controleer ook of de airfryer de functies heeft die jij belangrijk vindt, zoals een digitaal display, vooraf ingestelde programma's of een timer. Let daarnaast op het vermogen van de airfryer, een hoger wattage kan zorgen voor snellere en efficiëntere bereidingen. Tot slot is het goed om reviews te lezen en te kijken naar de garantievoorwaarden van het merk.