Ontdek de beste inbouwovens van het seizoen!

Maartje van den BergMaartje van den Berg
Jan 20, 2024

In de wereld van keukenapparatuur is de inbouwoven een onmisbaar item geworden voor veel kookliefhebbers en thuiskoks. Of je nu een enthousiaste beginner bent die graag nieuwe recepten uitprobeert of een doorgewinterde chef-kok die de meest verfijnde gerechten bereidt, een goede inbouwoven kan je kookervaring naar een hoger niveau tillen. Met een inbouwoven heb je de mogelijkheid om te bakken, braden en grillen op een efficiënte en nauwkeurige manier. Ze worden vaak geïntegreerd in de keuken en passen naadloos in het interieur, waardoor ze een stijlvolle en functionele toevoeging zijn aan elke keuken. Of je nu een compacte ruimte hebt of een ruime keuken, er is altijd een inbouwoven die bij jouw behoeften past. Inbouwovens zijn beschikbaar in verschillende formaten, ontwerpen en met diverse functies om aan verschillende kookstijlen te voldoen. Zo kun je kiezen voor een oven met verschillende kookprogramma's, een pyrolytische reinigingsfunctie of zelfs een stoomfunctie voor gezonder koken. Het is belangrijk om bij het kiezen van een inbouwoven rekening te houden met jouw kookbehoeften en de ruimte die je beschikbaar hebt in je keuken. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe inbouwoven of gewoon nieuwsgierig bent naar de mogelijkheden die er zijn, het assortiment aan inbouwovens is divers en biedt voor elk wat wils. In dit artikel zullen we enkele van de beste inbouwovens van het seizoen bekijken, zodat jij weloverwogen keuzes kunt maken voor jouw keuken.

Onze topkeuzes:

1

Bosch HBA534EB0

Koop bij Bol
2

Inventum IOC6070GK

Koop bij Bol
3

ETNA OM316MZ

Koop bij Bol
4

AEG BES33101ZM

Koop bij Bol
5

Bosch HBA534BS0

Koop bij Bol

Bosch HBA534EB0

Bosch HBA534EB0 De Bosch Serie 4 HBA534EB0 - Hetelucht inbouw oven met 71 liter capaciteit is echt een pareltje voor in de keuken. Wat mij als eerste opviel, is hoe gemakkelijk de installatie was. Geen gedoe, gewoon aansluiten en klaar! De bediening is al net zo simpel, met draaiknoppen en touch bediening die intuïtief werken.

Een groot voordeel vind ik dat de oven degelijk aanvoelt en er ook nog eens deftig uitziet. De oven blijft goed op temperatuur en de pizza-stand maakt de pizza's heerlijk knapperig. En laten we het niet vergeten, de ingebouwde uitschuifrail is echt een handige toevoeging.

Natuurlijk zijn er ook een paar minpuntjes. Zo zijn de gebruiksaanwijzingen alleen in onleesbare talen op papier meegeleverd, maar gelukkig is er wel een Nederlandse versie online te vinden. En helaas, sommige gebruikers klagen over lawaai en problemen met de oven, maar ik heb daar gelukkig geen last van gehad.

Al met al ben ik ontzettend blij met mijn Bosch HBA534EB0. Het is een eenvoudig te gebruiken, betrouwbare en energiezuinige oven die zeker een aanwinst is voor elke keuken.

Voordelen

  • Makkelijke installatie
  • Zeer gemakkelijke bediening
  • Blijft goed op temperatuur

Nadelen

  • Geen Nederlandse handleiding bijgevoegd
  • Lawaaierig tijdens gebruik

Inventum IOC6070GK

Inventum IOC6070GK De Inventum IOC6070GK inbouwoven is echt een goede toevoeging aan mijn keuken! Met een netto inhoud van 70 liter biedt hij genoeg ruimte om meerdere gerechten tegelijk klaar te maken, ideaal voor drukke kookdagen. De 4 ovenprogramma's en 5 insteekniveaus maken het koken nog flexibeler. En de eco-stand is een mooie optie voor als ik wat energie wil besparen.

Wat ik echt handig vind, is de eenvoudige bediening met de draaiknoppen. Geen gedoe met ingewikkelde instellingen, gewoon de temperatuur instellen tussen 50°C en 250°C en klaar! En laten we het niet vergeten, de easy clean emaille aan de binnenzijde maakt schoonmaken een fluitje van een cent. Geen stress meer over vastgekleefde resten of lastige hoekjes.

En laten we eerlijk zijn, die 5 jaar Inventum garantie is gewoon een geruststelling. Het toont echt aan dat het merk vertrouwen heeft in de kwaliteit van hun product.

Het enige minpuntje dat ik kan bedenken, is dat de oven geen timer heeft. Dit kan soms lastig zijn als je gewend bent om strikt op tijd te koken. Ook het geluid dat de oven maakt, is iets om rekening mee te houden. Maar eerlijk gezegd stoort het mij niet zo erg.

Al met al, voor mij is de Inventum IOC6070GK inbouwoven een juiste keuze. Het is een zeer degelijk product dat zijn beloftes nakomt. Ik ben blij dat ik deze oven heb gekocht en kan nu met gemak heerlijke maaltijden bereiden!

Voordelen

  • Makkelijk in gebruik
  • Mooie uitstraling in de keuken
  • Gunstige prijs

ETNA OM316MZ

ETNA OM316MZ De ETNA OM316MZ inbouwoven is echt een pareltje voor in de keuken! De matzwarte uitstraling geeft gelijk een luxe gevoel en het bedieningspaneel met draaiknoppen en touch control is superhandig en intuïtief in gebruik. Met een XXL inhoud van 77 liter en vijf insteekniveaus, kun je op vijf niveaus tegelijk bakken. En wat helemaal top is, is dat deze oven in slechts vijf minuten opwarmt naar 200°C - 30% sneller dan traditionele ovens!

Ik ben vooral fan van de AirFryer resultaten die je met deze oven kunt behalen, dankzij de optionele HS3006 AirFry bakmand. Hiermee kan je gerechten bakken die niet te onderscheiden zijn van de AirFryer, maar dan gewoon met je oven. Gezonder frituren zonder extra olie toe te voegen? Count me in!

Een ander groot pluspunt vind ik de diverse ovenfuncties en automatische bakprogramma's, waaronder de StepBake functie die automatisch overgaat op gratineren en de ExtraSteam functie die zorgt voor sneller rijzend brood. En laten we de Pizzafunctie niet vergeten: in slechts 6 minuten een perfecte pizza op tafel, bijna alsof die uit een houtoven komt.

Het schoonmaken van de ETNA OM316MZ is ook een fluitje van een cent dankzij de hydrolyse functie, waarbij de oven in 30 minuten gereinigd wordt met waterdamp, zonder extra schoonmaakmiddelen te gebruiken.

Wat betreft nadelen, kan ik me voorstellen dat de slechte leesbaarheid van de graden aan de onderkant een puntje kan zijn. Maar eerlijk gezegd, voor mij wegen de voordelen van deze topoven zwaarder dan dit kleine minpuntje.

Dus al met al, ben ik ontzettend tevreden met de ETNA OM316MZ inbouwoven. Makkelijk schoon te maken, veel standen en de mogelijkheid tot AirFryer resultaten maken deze oven echt een aanwinst in de keuken!

Voordelen

  • Makkelijk schoon te maken
  • Veel standen voor verschillende gerechten
  • Strak design en past goed in keuken

Nadelen

  • Moeilijk zichtbare graden aan onderkant
  • Nog wennen aan de bediening

AEG BES33101ZM

AEG BES33101ZM De AEG BES33101ZM heteluchtoven heeft me zeker niet teleurgesteld. De SurroundCooking functie zorgt ervoor dat mijn gerechten gelijkmatig worden verwarmd, ongeacht waar ze in de oven staan. Het resultaat? Perfect gebakken maaltijden keer op keer. De HotAir technologie zorgt ervoor dat de temperatuur in de hele oven consistent blijft, waardoor mijn gerechten altijd gelijkmatig worden verwarmd.

Wat ik echt top vind aan deze oven is de koele deurconstructie. Nooit meer per ongeluk je handen branden tijdens het koken! Daarnaast is de oven makkelijk schoon te maken dankzij het Easy to Clean emaille. Geen gedoe met hardnekkig vuil.

De 72 liter ovenruimte is ruim genoeg voor al mijn kookavonturen en het bakken op 3 niveaus komt goed van pas als ik meerdere gerechten tegelijk wil maken. De AirFry functie is een leuke toevoeging voor het maken van gezonde snacks.

Helaas heb ik ook de kwetsbaarheid van de oven ervaren, net als sommige gebruikers. Het afbreken van een van de oogjes van de klep was een tegenvaller. Gelukkig kon dit worden gerepareerd, maar het was wel een gedoe.

Al met al, de AEG BES33101ZM heteluchtoven is een goede investering. De voordelen zoals de gelijkmatige verwarming, ruime ovenruimte en eenvoudige bediening wegen zwaarder dan de nadelen. Als je op zoek bent naar een betrouwbare oven voor dagelijks gebruik, is dit zeker een goede keuze.

Voordelen

  • Eenvoudig in gebruik
  • Goede prijs/kwaliteit
  • Goede kwaliteit

Nadelen

  • Matige kwaliteit
  • Kwetsbaar
  • Matige service

Bosch HBA534BS0

Bosch HBA534BS0 De Bosch HBA534BS0 Serie 4 inbouwoven is echt een pareltje in de keuken. De 3D hetelucht zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling, waardoor je gerechten perfect gaar worden op alle niveaus. Het snel voorverwarmen is echt een handige feature, waardoor je binnen no time aan de slag kunt met koken. En laten we het even hebben over de ecoClean Plus-coating, die het schoonmaken bijna overbodig maakt. Geen gedoe meer met aangekoekt vet!

Wat ik vooral fijn vind, is dat de oven snel opwarmt en ook weer snel afkoelt. Geen eindeloos wachten meer. Daarnaast is de binnenkant iets breder dan bij de vorige oven, waardoor er makkelijk 2 pizza's naast elkaar passen zonder dat de kaas de stangen raakt. En de prijs/kwaliteit verhouding is top, echt waar voor je geld.

Maar eerlijk is eerlijk, er zijn ook wat minpuntjes. Zo is het jammer dat sommige onderdelen wat fragiel aanvoelen en er wat geluiden kunnen zijn tijdens het opwarmen. Ook de kookwekker kan iets luider en handiger in gebruik. Maar al met al is de Bosch HBA534BS0 Serie 4 inbouwoven een goede investering voor in de keuken.

Voordelen

  • Snel opwarmen en afkoelen
  • Ruime binnenkant voor meerdere gerechten
  • Eenvoudig in gebruik en betrouwbaar

Nadelen

  • Kwetsbaar bij gebruik
  • Kookwekker te zacht

Conclusie

Inbouwovens zijn een essentieel onderdeel geworden van moderne keukens, waar ze functionaliteit en stijl combineren om kookervaringen te verbeteren. Met een breed scala aan merken, modellen en functies beschikbaar, kan het kiezen van de juiste inbouwoven een uitdagende taak zijn. Het is belangrijk om aandacht te besteden aan zaken als maatvoering, kookfuncties en energie-efficiëntie bij het overwegen van de aanschaf van een inbouwoven. Door middel van productreviews en het vergelijken van verschillende inbouwovens, kun je een goed beeld krijgen van wat er op de markt beschikbaar is en welke opties het beste aansluiten bij jouw behoeften. Het is nuttig om te kijken naar de ervaringen van andere gebruikers en experts om een weloverwogen beslissing te nemen. Het loont ook om te investeren in een inbouwoven die niet alleen voldoet aan jouw huidige kookbehoeften, maar die ook meegroeit met eventuele veranderingen in jouw kookgewoonten. Met innovatieve functies zoals voorgeprogrammeerde kookprogramma's, zelfreinigende systemen en geavanceerde technologieën zoals stoomkoken, kun je je culinaire horizon verbreden en meer plezier beleven aan koken. Of je nu een enthousiaste thuiskok bent die graag nieuwe recepten uitprobeert of een drukbezette professional die op zoek is naar gemak in de keuken, een hoogwaardige inbouwoven kan een waardevolle toevoeging zijn aan jouw keuken. Door het lezen van productreviews en het doen van gedegen onderzoek, kun je de inbouwoven vinden die perfect aansluit bij jouw culinaire wensen en bijdraagt aan heerlijke maaltijden en culinaire avonturen.

Hoeveel liter inhoud heeft deze inbouw oven?

Deze inbouw oven heeft een royale inhoud van 70 liter. Dat biedt voldoende ruimte om grote gerechten en bakplaten in kwijt te kunnen. Zo kun je met gemak voor meerdere personen tegelijkertijd koken, bakken of braden.

Is de temperatuur van deze inbouw oven nauwkeurig in te stellen?

Ja, deze inbouw oven biedt de mogelijkheid om de temperatuur zeer nauwkeurig in te stellen. Met de digitale temperatuurregeling kun je de gewenste temperatuur tot op de graad nauwkeurig instellen, zodat je altijd optimale kookresultaten behaalt.

Beschikt deze inbouw oven over een zelfreinigende functie?

Ja, deze inbouw oven is voorzien van een zelfreinigende functie die het schoonmaken een stuk eenvoudiger maakt. Met één druk op de knop reinigt de oven zichzelf door hoge temperaturen te gebruiken om vuil en vet te verbranden, waardoor je enkel nog wat as hoeft weg te vegen.

Heeft deze inbouw oven een grillfunctie?

Ja, deze inbouw oven is uitgerust met een krachtige grillfunctie. Hiermee kun je gerechten snel een knapperig korstje geven of kaas gratineren. De grillfunctie zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de warmte, zodat je gerechten perfect gegrild worden.

Is de deur van deze inbouw oven voorzien van een soft-close systeem?

Ja, de deur van deze inbouw oven is uitgerust met een soft-close systeem. Dit zorgt ervoor dat de ovendeur zacht en geruisloos sluit, wat niet alleen handig is in gebruik maar ook zorgt voor een langere levensduur van de oven doordat de deur voorzichtig sluit zonder harde klappen.