Revolutionaire noise cancelling hoofdtelefoons: ontdek de stilte.

Thomas de JongThomas de Jong
Feb 5, 2024

In een wereld vol constante geluiden en afleidingen is het een uitdaging om te genieten van een moment van rust en stilte. Gelukkig bieden noise cancelling hoofdtelefoons een innovatieve oplossing voor dit probleem door externe geluiden effectief te blokkeren en je te omhullen in een oase van sereniteit. Noise cancelling hoofdtelefoons zijn ontworpen met geavanceerde technologieën die ervoor zorgen dat ongewenste omgevingsgeluiden, zoals verkeerslawaai, kantoorgeluiden en zelfs het geroezemoes van een vliegtuigcabine, worden geëlimineerd. Hierdoor kun je ongestoord genieten van je favoriete muziek, podcasts of gewoon genieten van de stilte om je heen. Door gebruik te maken van speciale microfoons en ingebouwde software detecteren noise cancelling hoofdtelefoons omgevingsgeluiden en genereren ze vervolgens tegenovergestelde geluidsgolven om deze te neutraliseren. Het resultaat is een indrukwekkende geluidsisolatie die je onderdompelt in een wereld van pure geluidskwaliteit en rust. Of je nu onderweg bent, op kantoor werkt of thuis ontspant, noise cancelling hoofdtelefoons kunnen een waardevolle metgezel zijn voor iedereen die op zoek is naar een moment van stilte te midden van de drukte van alledag. Ontdek zelf de transformatieve kracht van noise cancelling technologie en laat je verrassen door de magie van absolute stilte.

Onze topkeuzes:

1

JBL Tune 770NC

Koop bij Bol
2

JBL Tune 760NC

Koop bij Bol
3

JBL Tune 660NC Zwart

Koop bij Bol
4

Sony WH-1000XM4

Koop bij Bol
5

Sony WH-XB910N EXTRA BASS™

Koop bij Bol

JBL Tune 770NC

JBL Tune 770NC De JBL Tune 770NC draadloze over-ear koptelefoon in het zwart biedt een luisterervaring vrij van afleiding dankzij de adaptieve ruisonderdrukkingstechnologie. Het comfortabele design en de handige bediening maken deze koptelefoon een aantrekkelijke keuze voor dagelijks gebruik.

Het gebruiksgemak van de JBL Tune 770NC is een van de grootste pluspunten. De koptelefoon is eenvoudig te koppelen met verschillende apparaten, wat zorgt voor een naadloze overgang tussen bijvoorbeeld je telefoon en tablet. Daarnaast is de geluidsweergave van hoge kwaliteit, met een mooie balans tussen tonen en een diepe basweergave die vooral bij muziekliefhebbers in de smaak zal vallen.

De lange batterijduur van maximaal 70 uur is indrukwekkend en maakt deze koptelefoon ideaal voor lange werkdagen of reizen. Mocht je toch snel moeten bijladen, dan biedt slechts 5 minuten opladen alweer 3 uur luisterplezier.

Een ander pluspunt van de JBL Tune 770NC is de effectieve ruisonderdrukking, waardoor omgevingsgeluid tot een minimum wordt beperkt. Dit draagt bij aan een meeslepende luisterervaring, vooral in lawaaierige omgevingen of tijdens het reizen.

Helaas dient de microfoon volgens sommige gebruikers verbeterd te worden, vooral wat betreft het filteren van omgevingsgeluid tijdens telefoongesprekken. Ook kan het formaat van de oorschelp voor sommigen ongemak veroorzaken bij langdurig gebruik.

Concluderend kan gesteld worden dat de JBL Tune 770NC een aantrekkelijke optie is voor wie op zoek is naar een draadloze koptelefoon met een goede geluidskwaliteit, lange batterijduur en effectieve ruisonderdrukking. Met een gebruiksvriendelijk design en comfortabele pasvorm is dit een aanrader voor dagelijks gebruik, waarbij enkele punten van verbetering zoals de microfoon en oorschelpgrootte in gedachten gehouden dienen te worden.

Voordelen

 • Comfortabel
 • Heerlijke noisecanceling
 • Makkelijk te koppelen

Nadelen

 • Microfoonprestaties kunnen beter
 • Oorschelpen veroorzaken ongemak

JBL Tune 760NC

JBL Tune 760NC Het JBL Tune 760NC - Draadloze over-ear koptelefoon met noise cancelling in het zwart is een indrukwekkend stuk audiotechnologie.

De voordelen die ik ondervind bij dit product zijn onder andere het geweldige geluid dat wordt geproduceerd, met een uitstekende geluidskwaliteit en heldere tonen. Daarnaast biedt de koptelefoon een uitstekend draagcomfort, mede dankzij de zachte kussentjes en de goede pasvorm die ervoor zorgen dat hij stevig op het hoofd blijft zitten, zelfs tijdens bewegingen of activiteiten. Het strakke design van de koptelefoon zorgt ook voor een aantrekkelijke uitstraling.

Echter, enkele punten van aandacht zijn dat de bass van de JBL Tune 760NC iets tegen kan vallen voor gebruikers die zeer krachtige lage tonen verwachten. Daarnaast is de noise cancelling naar buiten toe niet van het hoogste niveau, wat betekent dat bij hogere volumes anderen in de omgeving misschien kunnen meeluisteren. Ook is de meegeleverde oplaadkabel aan de kortere kant, wat mogelijk onhandig kan zijn, en wordt er geen beschermhoes meegeleverd voor de koptelefoon.

Al met al biedt de JBL Tune 760NC een aangename luisterervaring met goed geluid, een comfortabele pasvorm en een stijlvol design. Het is een handige metgezel voor dagelijks gebruik en voor verschillende activiteiten, hoewel potentiële gebruikers rekening moeten houden met de genoemde punten van kritiek.

Voordelen

 • Zeer lange batterijduur
 • Uitstekende noise cancelling
 • Comfortabel draagcomfort

Nadelen

 • Diepe tonen vallen tegen
 • Noise cancelling naar buiten matig
 • Oplaadkabel te kort

JBL Tune 660NC Zwart

JBL Tune 660NC Zwart De JBL Tune 660NC koptelefoon biedt een indrukwekkende geluidservaring met zijn JBL Pure Bass-geluidstechnologie. De geluidskwaliteit is van hoog niveau, met heldere tonen en een gebalanceerd geluidsprofiel dat geschikt is voor verschillende muziekstijlen. De bass is krachtig zonder te overheersen, waardoor elk nummer tot leven komt.

Een van de sterke punten van de JBL Tune 660NC is de lange batterijduur. Met tot wel 44 uur luistertijd met de Active Noise Cancelling ingeschakeld, kun je eindeloos genieten van je favoriete muziek. De snelle oplaadmogelijkheid via de USB type-C kabel zorgt ervoor dat je na slechts 5 minuten opladen alweer 2 uur luistertijd krijgt. Dit maakt de koptelefoon ideaal voor mensen die veel onderweg zijn.

De mogelijkheid om de koptelefoon zowel draadloos via Bluetooth als bedraad met de meegeleverde audiokabel te gebruiken, biedt flexibiliteit in gebruik. De Fast Pair-functie van Google maakt het koppelen met je Android-apparaat een fluitje van een cent, terwijl de handsfree belfunctie en ondersteuning voor stemassistenten zorgen voor extra gebruiksgemak.

Wat de comfort betreft, biedt de JBL Tune 660NC een lichtgewicht en opvouwbaar ontwerp dat ideaal is voor langdurig gebruik. De on-ear kussens zorgen voor comfort, hoewel sommige gebruikers hebben opgemerkt dat de koptelefoon na verloop van tijd kan gaan knellen.

Helaas lijken er wel enkele nadelen te zijn, waaronder mogelijke problemen met de belfunctie en de pasvorm die voor sommige gebruikers niet optimaal is. Ook wordt de geluidskwaliteit en de noise cancelling functie door enkele gebruikers als minder goed ervaren.

Al met al biedt de JBL Tune 660NC koptelefoon een uitstekende geluidskwaliteit, lange batterijduur en handige functies zoals Active Noise Cancelling. Voor gebruikers die op zoek zijn naar een veelzijdige en draagbare koptelefoon voor dagelijks gebruik, kan de JBL Tune 660NC een goede keuze zijn.

Voordelen

 • Uitstekende geluidskwaliteit voor diverse muziekstijlen
 • Langdurige batterijduur voor ultiem luisterplezier
 • Effectieve noise cancelling voor optimale geluidservaring

Nadelen

 • Knelt op je oren
 • Geluidskwaliteit matig

Sony WH-1000XM4

Sony WH-1000XM4 De Sony WH-1000XM4 is een over-ear koptelefoon die indruk maakt met zijn uitzonderlijke geluidskwaliteit en geavanceerde functies. De verbeterde Noise Cancelling zorgt voor een optimale geluidsbeleving, terwijl de lange accuduur van 30 uur ervoor zorgt dat je urenlang kunt genieten van je favoriete muziek. De koptelefoon is ook erg gebruiksvriendelijk, met handige functies zoals het automatisch pauzeren van muziek wanneer je de koptelefoon afzet.

Het draagcomfort van de Sony WH-1000XM4 is uitstekend, mede dankzij de comfortabele oorkussens die goed op hun plek blijven zitten. De koptelefoon is ook voorzien van handige features zoals de mogelijkheid om met meerdere apparaten tegelijkertijd te verbinden en de draag detectie die het afspelen van muziek automatisch pauzeert wanneer je de koptelefoon afzet.

Helaas zijn er enkele punten die verbetering behoeven. Zo kan de spraakkwaliteit bij gebruik met een computer soms te wensen overlaten, en is de meegeleverde USB-kabel aan de korte kant. Ook kan de noise-cancelling bij het inschakelen een lichte ruis veroorzaken, wat de algehele ervaring enigszins kan verstoren. Daarnaast kan de microfoonkwaliteit tijdens telefoongesprekken in stille omgevingen tekortschieten, waardoor je mogelijk minder goed verstaanbaar bent.

In het algemeen biedt de Sony WH-1000XM4 een uitstekende geluidskwaliteit, geavanceerde functies en een hoog draagcomfort. Het is een aanrader voor muziekliefhebbers die op zoek zijn naar een premium draadloze koptelefoon met geavanceerde Noise Cancelling-mogelijkheden.

Voordelen

 • Uitstekende noise-cancelling
 • Indrukwekkende geluidskwaliteit
 • Comfortabel draagcomfort

Nadelen

 • Verbetering t.o.v. voorganger niet extreem
 • Lichte ruis bij inschakelen noise-cancelling
 • Kwaliteit van de microfoons voor bellen

Sony WH-XB910N EXTRA BASS™

Sony WH-XB910N EXTRA BASS™ De Sony WH-XB910N EXTRA BASS™ draadloze over-ear koptelefoon met Noise Cancelling in het zwart biedt een indrukwekkende luisterervaring. Het geluid wordt versterkt door Sony’s EXTRA BASS-technologie, wat resulteert in diepe bass en heldere tonen. De noise cancelling functie zorgt voor een optimale muziekbeleving, waardoor je volledig kunt opgaan in je favoriete muziek.

Het draagcomfort van de WH-XB910N is uitstekend, mede dankzij de zachte ovalen oorkussens en de verstelbare pasvorm. Je kunt urenlang genieten van muziek, films en tv-programma's zonder ongemak te ervaren. De lange batterijduur van tot wel 30 uur en de snelle oplaadmogelijkheden maken deze koptelefoon ideaal voor lange reizen en intensief gebruik.

De mogelijkheid om te schakelen tussen twee Bluetooth-apparaten en de intuïtieve swipefuncties op het rechteroor zorgen voor gebruiksgemak en flexibiliteit. Daarnaast biedt de Equalizer-app op je smartphone de mogelijkheid om het geluid naar wens aan te passen, waardoor je een gepersonaliseerde luisterervaring krijgt.

Een klein nadeel van de Sony WH-XB910N is het korte oplaadsnoer, wat voor sommige gebruikers onhandig kan zijn. Daarnaast kan de koptelefoon wat groot ogen op het hoofd, afhankelijk van de gebruiker. Niettemin wegen deze nadelen niet op tegen de vele voordelen die deze koptelefoon biedt in termen van geluidskwaliteit, draagcomfort en functionaliteit.

Voordelen

 • Uitstekend draagcomfort
 • Krachtige noise cancelling
 • Handige swipefuncties

Nadelen

 • Beetje groot
 • Kort oplaadsnoertje

Conclusie

In een wereld waar geluidsoverlast en afleiding alomtegenwoordig zijn, kunnen noise cancelling hoofdtelefoons een revolutie teweegbrengen in de manier waarop we omgaan met geluid en stilte. Met hun geavanceerde technologieën en ingenieuze ontwerpen beloven deze hoofdtelefoons een ongeëvenaarde luisterervaring die wars is van storende achtergrondgeluiden. Door de perfecte combinatie van actieve ruisonderdrukkingstechnologie en hoogwaardige audioprestaties bieden noise cancelling hoofdtelefoons niet alleen een escapisme naar een wereld van pure geluidskwaliteit, maar ze dienen ook als een waardevolle metgezel voor diegenen die streven naar concentratie, productiviteit en gemoedsrust in hun dagelijks leven. Of je nu een muziekliefhebber bent die wil genieten van je favoriete nummers in een oase van stilte, een frequente reiziger die behoefte heeft aan rust tijdens lange vluchten of een professional die gefocust wil blijven in een lawaaierige kantooromgeving, noise cancelling hoofdtelefoons beloven een ongekende geluidsbeleving die de manier waarop je luistert naar geluid voorgoed zal veranderen. Van merken die bekend staan om hun toewijding aan geluidskwaliteit en innovatie tot modellen die zijn ontworpen met het oog op comfort en stijl, de wereld van noise cancelling hoofdtelefoons biedt een overvloed aan keuzes voor elke audiofiel, reiziger en professional die op zoek is naar een superieure luisterervaring. Ontdek zelf de kracht van noise cancelling technologie en laat je betoveren door de magie van echte stilte, waar en wanneer je maar wilt.

Hoe werkt noise cancelling technologie in hoofdtelefoons?

In noise cancelling hoofdtelefoons wordt gebruik gemaakt van speciale microfoons die omgevingsgeluiden opvangen. Vervolgens genereert de hoofdtelefoon een tegengeluid, ook wel anti-geluid genoemd, om zo storende geluiden te neutraliseren. Dit zorgt ervoor dat je meer van je muziek of audio kunt genieten zonder gestoord te worden door omgevingsgeluiden. De kwaliteit van de noise cancelling kan per hoofdtelefoon verschillen, afhankelijk van de gebruikte technologie en de bouwkwaliteit van de hoofdtelefoon.

Wat is het verschil tussen actieve en passieve noise cancelling?

Passieve noise cancelling werkt door het fysiek blokkeren van omgevingsgeluiden door bijvoorbeeld het gebruik van geluidsisolerende materialen in de oorschelpen. Actieve noise cancelling daarentegen maakt gebruik van elektronica en microfoons om het omgevingsgeluid actief te neutraliseren. Actieve noise cancelling is over het algemeen effectiever in het onderdrukken van constante, lage frequentiegeluiden, terwijl passieve noise cancelling beter werkt bij hogere frequenties en plotselinge geluiden.

Zijn noise cancelling hoofdtelefoons schadelijk voor je gehoor?

Goed ontworpen noise cancelling hoofdtelefoons zijn over het algemeen niet schadelijk voor je gehoor bij normaal gebruik. De toegepaste technologie is bedoeld om het volume van omgevingsgeluiden te verminderen, waardoor je vaak geneigd bent het volume van de muziek op een lager niveau te zetten dan bij normale hoofdtelefoons. Het is echter belangrijk om nog steeds op een verantwoord luisterniveau te blijven en regelmatig pauzes te nemen, om gehoorschade te voorkomen.

Zijn noise cancelling hoofdtelefoons geschikt voor vliegreizen?

Ja, noise cancelling hoofdtelefoons zijn zeer geschikt voor vliegreizen. Ze helpen om het geluid van het vliegtuig en andere storende geluiden tijdens de vlucht te verminderen, waardoor je meer kunt ontspannen en genieten van entertainment aan boord of gewoon van rust. Let wel op dat sommige luchtvaartmaatschappijen restricties kunnen hebben omtrent het gebruik van draadloze apparaten, dus het is altijd goed om van tevoren de regels te controleren.

Hoe zit het met de batterijduur van noise cancelling hoofdtelefoons?

Noise cancelling hoofdtelefoons verbruiken over het algemeen meer energie dan reguliere hoofdtelefoons vanwege de ingebouwde elektronica die constant geluiden analyseert en neutraliseert. Daarom hebben de meeste noise cancelling hoofdtelefoons een ingebouwde oplaadbare batterij die je periodiek moet opladen. De batterijduur varieert per model en merk, maar de meeste moderne modellen bieden tegenwoordig een redelijke batterijduur die vaak genoeg is voor een lange vliegreis of dagelijks gebruik.