Stilte is goud waard: de beste noise cancelling headphones!

In onze drukke levens kan rust soms moeilijk te vinden zijn. Of we nu onderweg zijn, op kantoor werken, of thuis ontspannen, geluiden zijn overal om ons heen. Gelukkig is er een oplossing die ons kan helpen om onze omgeving te dempen en ons in ons eigen bubbeltje van rust te laten zitten - de noise cancelling hoofdtelefoon. Dit type hoofdtelefoon is ontworpen om achtergrondgeluiden te dempen en je in staat te stellen te concentreren op de muziek of ander geluid dat je af wilt spelen.

Of je nu een muziekliefhebber bent die op zoek is naar een heldere en ononderbroken geluidservaring, een reiziger die moe wordt van de constante ratel van de trein of het vliegtuig, of gewoon iemand die op zoek is naar rustige momenten in een drukke dag, de noise cancelling hoofdtelefoon kan je helpen om de wereld om je heen tijdelijk op mute te zetten.

Maar met zoveel opties op de markt, kan het moeilijk zijn om te weten waar je op moet letten bij het kopen van een noise cancelling hoofdtelefoon. Het is belangrijk om te weten welke functies het meest geschikt zijn voor jouw specifieke behoeften, welke merken betrouwbaar zijn en welke prijzen redelijk zijn.

In dit artikel gaan we in op de productcategorie van de noise cancelling hoofdtelefoon en bespreken we waar je op moet letten bij het kopen van deze koptelefoon. We kijken naar de verschillende merken en modellen op de markt, bespreken de belangrijkste functies en kijken naar de voor- en nadelen van elk model. Door de verschillende opties op de markt te bekijken, hopen we je te helpen bij het vinden van een noise cancelling hoofdtelefoon die perfect bij jou past.

1. JBL Tune 760NC

De JBL Tune 760NC is een over-ear koptelefoon die opvalt door zijn krachtige en heldere geluid, maar vooral door zijn Active Noise Cancelling functie. Deze specifieke functie zorgt ervoor dat een groot deel van de omgevingsgeluiden wordt gereduceerd, wat jou in staat stelt om zonder afleidingen te kunnen genieten van je muziek. Dit is een functie waar velen van ons naar op zoek zijn wanneer we in een drukke omgeving zijn en wat deze koptelefoon dan ook zeker biedt. Met een batterijduur van 35 uur hoef je je ook geen zorgen te maken of je koptelefoon wel genoeg power heeft om je door de dag heen te loodsen.

De JBL Tune 760NC wordt geleverd met afneembare kabel die je kunt gebruiken als je de koptelefoon met een kabel wilt gebruiken in plaats van draadloos. Dit is ook een handige optie voor als je de batterijduur van de koptelefoon wilt verlengen. Daarnaast is het fijn om te weten dat je met deze koptelefoon verbinding kunt maken met twee Bluetooth-apparaten tegelijk. Dit maakt multitasking een stuk gemakkelijker, omdat je nooit meer een belangrijk telefoontje hoeft te missen terwijl je naar je favoriete muziek luistert.

Misschien wel de grootste troef van de JBL Tune 760NC is zijn gebruikersgemak. Zo maakt deze koptelefoon met één tik verbinding met je Android-apparaat en kun je met deze koptelefoon handsfree gesprekken voeren en gebruik maken van je stemassistent. Dit is ook handig als je je smartphone niet binnen handbereik hebt, omdat je door middel van de stemassistent ook andere opdrachten kunt geven, zoals het checken van het weer of het stellen van een timer. De koptelefoon is ook opvouwbaar en licht van gewicht, waardoor je hem gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen.

Het moge duidelijk zijn dat de JBL Tune 760NC een ideale koptelefoon is voor iedereen die op zoek is naar een noise cancelling koptelefoon met een uitstekende geluidskwaliteit en handige extra functies. De koptelefoon is licht, opvouwbaar en biedt een handige handsfree functie, waardoor het een must-have accessoire is voor de moderne en drukke muziekliefhebber.

2. Sony WH-1000XM4

De Sony WH-1000XM4 is een indrukwekkende verbetering ten opzichte van de succesvolle WH-1000XM3. Deze koptelefoon biedt niet alleen verbeterde noise-cancelling, maar heeft ook nog eens slimme functies die deze over-ear koptelefoon erg veelzijdig maken. Met een batterijduur van 30 uur kun je de hele dag door genieten van je favoriete muziek of podcasts. En wanneer de batterij bijna leeg is, kun je met slechts 10 minuten opladen weer 5 uur verder.

Een bijzonder handige functie van de Sony WH-1000XM4 is de multipoint-verbinding, waarmee je deze koptelefoon samen met twee Bluetooth-apparaten tegelijk kunt gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld verbinding maken met zowel je telefoon als je laptop zonder telkens te hoeven wisselen. De koptelefoon heeft ook een ingebouwde microfoon, waardoor deze ideaal is om handsfree mee te bellen. De Speak-to-chat functie, waarbij de muziek automatisch wordt gestopt wanneer je begint met praten, is ook een handige toevoeging aan de WH-1000XM4.

Bij aankoop van deze koptelefoon wordt tevens een vouchercode meegeleverd waarmee je de unieke 360 Reality Audio kunt uitproberen bij een van de drie partnermuziekservices. De Sony WH-1000XM4 koptelefoon wordt geleverd met een opbergetui, een micro-usb oplaadkabel, een audiokabel en een vliegtuigadapter. Een ander voordeel van deze koptelefoon is dat de oorschelpen inklapbaar zijn, waardoor je deze koptelefoon eenvoudig kunt opbergen in je tas of koffer.

Over het algemeen is de Sony WH-1000XM4 een geweldige koptelefoon met een uitstekende geluidskwaliteit en handige functies. De touchpad op de oorschelp en de knoppen op de koptelefoon om de noise-cancelling-functies te bedienen maken dit apparaat heel gebruiksvriendelijk. Kortom, deze koptelefoon is een goede keuze voor iedereen die op zoek is naar een draadloze over-ear koptelefoon met noise cancelling.

3. Sony WH-XB910N EXTRA BASS™

De Sony WH-XB910N EXTRA BASS™ is een geweldige draadloze over-ear koptelefoon die veel functionaliteiten bevat. Een onderdeel van deze koptelefoon is de EXTRA BASS™ geluidsfunctie, die een diepe bass en een goede luisterervaring biedt. De koptelefoon versterkt alle basfrequenties voor een krachtig basgeluid. Speciale baskanalen in de behuizing van de hoofdtelefoon en een verbeterde luchtdichtheid tussen de driver units en de trommelvliezen zorgen voor een nauwkeurig, krachtig ritme, waardoor elk nummer een nieuwe dimensie krijgt. Ondanks de nadruk op de bass, levert de draadloze koptelefoon niet in op de helderheid van de stemmen, waardoor de algemene, rijke luisterervaring behouden blijft.

Daarnaast beschikt de WH-XB910N over dubbele ruis-sensortechnologie die digitale Noise Cancelling naar een hoger niveau tilt. Hierdoor kan je jezelf echt afsluiten voor de wereld om je heen en optimaal genieten van jouw favoriete muziek. Voor degenen die graag onderweg muziek luisteren, biedt de koptelefoon tot wel 30 uur aan batterijduur, waardoor je zelfs tijdens meerdaagse trips en lange festivalweekenden kunt genieten van jouw muziek.

Als je haast hebt, hoef je je geen zorgen te maken over de batterijduur, want met tien minuten snel opladen heb je alweer 4,5 uur extra luisterplezier met de optionele AC-adapter. Switchen tussen verschillende apparaten is geen probleem met de multipoint-functie van de koptelefoon. Zo kan de koptelefoon verbonden worden met twee Bluetooth®-apparaten tegelijk, en kan je snel schakelen tussen apparaten met slechts één keer tikken, waardoor je ongestoord kunt genieten van jouw favoriete muziek.

Last but not least, is het draagcomfort fantastisch. De WH-XB910N-koptelefoon past zich aan aan je vormgeving met een schuifbalk voor de ideale pasvorm, wat ervoor zorgt dat je urenlang comfortabel kunt luisteren. De oorkussens zijn gemaakt van zacht synthetisch leer en urethaan, en samen met de optimale structuur en afmetingen van het oorkussen, zorgt dit voor een comfortabele pasvorm. De muziek blijft binnen en de ruis blijft buiten, wat zorgt voor een fantastische akoestische ervaring. Kortom, de Sony WH-XB910N EXTRA BASS™ is een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een koptelefoon die niet alleen fantastisch geluid levert, maar ook zorgt voor een optimale luisterervaring.

4. Sony WH-1000XM5

Als je op zoek bent naar de beste noise cancelling hoofdtelefoon van dit moment, moet je zeker weten kijken naar de nieuwe Sony WH-1000XM5. Sony heeft met dit model een grote stap voorwaarts gezet in het verminderen van hoogfrequent geluid. Deze koptelefoon heeft maar liefst vier microfoons op elke oorschelp en een dubbele processor om omgevingsgeluid nog nauwkeuriger vast te leggen. Daardoor is de ruisonderdrukking ongeëvenaard en behoud je de helderheid van het geluid.

Naast de noise cancelling functie biedt dit model ook uitstekende geluidskwaliteit dankzij de speciaal ontworpen driver unit en LDAC-technologie. De geluiden die normaliter verloren gaan bij het comprimeren van de muziekbron worden hersteld door DSEE zodat het geluid zo dicht mogelijk bij de originele opname komt. Dit is een groot pluspunt voor muziekliefhebbers die echt willen genieten van hun muziek.

De koptelefoon is ook zeer gebruiksvriendelijk. De koptelefoon kan verbonden worden met twee apparaten tegelijkertijd, en het koppelen met bijvoorbeeld je pc of tablet is heel eenvoudig. De Speak-To-Chat-functie zorgt ervoor dat de muziek automatisch stopt zodra je een gesprek begint, en dankzij de Windruisonderdrukkingstructuur blijf je te allen tijde goed verstaanbaar.

Daarnaast is het ontwerp van de Sony WH-1000XM5 echt een pluspunt. De koptelefoon heeft een mooi, modern design en zit erg comfortabel, dankzij zachte oorkussens van leer dat zeer rekbaar is en zich aanpast aan de vorm van je hoofd. Bovendien kan de koptelefoon opgevouwen worden tot 40%, zodat deze gemakkelijk in je tas of koffer past. Genoeg redenen om voor deze koptelefoon te kiezen dus!

5. JBL Tune 660NC Zwart

Als het gaat om noise cancelling koptelefoons, is de JBL Tune 660NC on-ear variant absoluut een goede keuze. Dit apparaat is uitgerust met een aantal functies die je muziekervaring naar een nieuw niveau brengen. Laten we deze features eens onder de loep nemen.

Allereerst, de Active Noise Cancelling (ANC). Deze functie is de reden waarom veel mensen voor een noise cancelling koptelefoon kiezen. Het is ontworpen om het omgevingsgeluid te blokkeren, zodat je volledig van je muziek kunt genieten. De JBL Tune 660NC doet dit uitstekend. Of je nu in een drukke kamer zit of buiten loopt, de ANC zorgt ervoor dat je alleen het geluid van je muziek hoort. Het is een geweldige functie voor mensen die zich willen concentreren op hun muziek zonder te worden gestoord door achtergrondgeluiden.

Een ander kenmerk van de JBL Tune 660NC is de batterijduur. Met tot wel 44 uur aan batterijduur met ANC ingeschakeld, kun je dagenlang luisteren zonder je zorgen te maken over het opladen. En als de batterij bijna leeg is, kun je deze weer snel opladen met de usb-C kabel. Slechts vijf minuten opladen zorgt voor twee extra uren luisterplezier. Bovendien kun je zelfs tot 55 uur luisteren als je alleen Bluetooth gebruikt. De batterijduur is zeker een groot pluspunt voor deze koptelefoon.

Tot slot wil ik graag nog ingaan op het gebruikersgemak van dit apparaat. JBL heeft overal aan gedacht als het gaat om de bediening. De knoppen op de oorschelp zijn niet alleen handig voor het regelen van het geluid en telefoontjes. Je kunt zelfs de stemassistent van je apparaat snel oproepen door op een knop te drukken. Daarnaast is de koptelefoon plat opvouwbaar en superlicht, zodat je hem gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Het geheel is afgewerkt met een gestroomlijnd en duurzaam ontwerp.

Kortom, de JBL Tune 660NC on-ear koptelefoon is een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een noise cancelling koptelefoon met geweldige functies, een lange batterijduur en gebruiksgemak. Of je nu van muziek houdt of gewoon een moment van rust nodig hebt, deze koptelefoon is zeker een aanrader.

Conclusie

Na het onderzoeken van verschillende noise-cancelling hoofdtelefoons, ben ik tot de conclusie gekomen dat deze accessoire een must-have is voor iedereen die vaak reist, in rumoerige omgevingen werkt of gewoon graag rust en stilte ervaart tijdens het luisteren naar muziek. Een goede noise-cancelling hoofdtelefoon kan wonderen doen voor je concentratie en productiviteit.

Tijdens mijn onderzoek heb ik verschillende merken en modellen getest, waaronder de JBL Tune 760NC, Sony WH-1000XM4, en de Sony WH-1000XM5 Wireless. Elk had hun eigen voor- en nadelen, maar over het algemeen waren ze allemaal van hoge kwaliteit en boden ze uitstekende noise-cancelling functies.

Een belangrijk aspect om rekening mee te houden bij het kiezen van een noise-cancelling hoofdtelefoon is het comfort van de hoofdtelefoon. Het is belangrijk om een hoofdtelefoon te kiezen die lichtgewicht is en goed past bij de vorm van je hoofd en oren om langdurig gebruik comfortabel te maken. Daarnaast is het geluidskwaliteit ook essentieel en daarom moet je rekening houden met het type audiosysteem in de hoofdtelefoon.

Kortom, als je op zoek bent naar een goede noise-cancelling hoofdtelefoon, dan zijn er verschillende opties die het overwegen waard zijn. Door onderzoek te doen en beoordelingen van andere klanten te lezen, kun je de beste keuze maken die past bij jouw behoeften en budget. Onthoud wel, een noise-cancelling hoofdtelefoon kan jouw muziekervaring compleet veranderen, en zorgen voor rust en stilte in de drukke wereld van vandaag.

Hoe werkt noise cancelling bij hoofdtelefoons?

Noise cancelling bij hoofdtelefoons werkt door middel van microfoons die het omgevingsgeluid opvangen en vervolgens een tegengeluid produceren om dit geluid te neutraliseren. Dit tegengeluid wordt via de speakers van de hoofdtelefoon afgespeeld en gaat het omgevingsgeluid tegen, waardoor het effectief wordt geneutraliseerd. Hierdoor kun je ongestoord naar muziek luisteren of andere audiocontent beluisteren zonder afgeleid te worden door omgevingsgeluid.

Is het mogelijk om noise cancelling uit te schakelen op een noise cancelling hoofdtelefoon?

Ja, het is mogelijk om noise cancelling uit te schakelen op een noise cancelling hoofdtelefoon. De meeste noise cancelling hoofdtelefoons hebben een knop of functie waarmee je de noise cancelling kunt in- of uitschakelen. Hierdoor kun je kiezen of je wel of geen gebruik wil maken van de feature, afhankelijk van de situatie.

Hoe effectief is noise cancelling bij het blokkeren van omgevingsgeluid?

De effectiviteit van noise cancelling bij het blokkeren van omgevingsgeluid hangt af van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van de hoofdtelefoon, de specifieke noise cancelling technologie die wordt gebruikt en het type omgevingsgeluid dat je wil blokkeren. Over het algemeen zijn noise cancelling hoofdtelefoons echter vrij effectief in het blokkeren van omgevingsgeluid, vooral lage frequenties zoals het geluid van vliegtuigmotoren of verkeer.

Heeft noise cancelling een negatief effect op de geluidskwaliteit?

Noise cancelling technologie kan een negatief effect hebben op de geluidskwaliteit van hoofdtelefoons. Dit komt doordat het proces van het tegengaan van omgevingsgeluid in sommige gevallen kan resulteren in een lichte vervorming van de audio. Echter, de meeste high-end noise cancelling hoofdtelefoons hebben deze kwestie opgelost en leveren nog steeds hoogwaardige geluidskwaliteit.

Werkt noise cancelling ook bij stemgeluid?

Noise cancelling werkt over het algemeen het beste bij lage frequenties, zoals het geluid van vliegtuigmotoren of verkeer. Hoewel het sommige stemgeluiden kan blokkeren, zal het niet zo effectief zijn bij het blokkeren van alle soorten stemgeluid. Het is belangrijk om te onthouden dat noise cancelling geen magische oplossing is voor het blokkeren van alle vormen van omgevingsgeluid, maar wel een effectieve manier om jezelf af te sluiten van sommige soorten omgevingsgeluid, vooral als het gaat om lage frequenties.

Gerelateerde Posts

Krachtige gaming prestaties in één oogopslag: reviews van de beste gaming monitoren!

Welkom bij De Betere Keuze! Als technologie en innovatie liefhebber ben je hier aan het juiste adres. We brengen je graag op de hoogte van de nieuwste producten en technische snufjes.

Lees meer

Word energiek wakker met deze top wake-up lights!

Welkom bij mijn review van de beste wake-up lights op de markt! Als product reviewer heb ik veel ervaring met het testen van producten die betrekking hebben op slaap en gezondheid, en ik kan met zekerheid zeggen dat wake-up lights een fantastische manier zijn om op een natuurlijke wijze wakker te worden en de dag fris te beginnen.

Lees meer

Smakelijke toast elke ochtend: Best geteste broodroosters.

Een heerlijk geroosterde boterham is een van de beste en meest klassieke ontbijtmaaltijden. Het is niet alleen snel en gemakkelijk te maken, maar het kan ook op elk moment van de dag worden genoten.

Lees meer