Ultieme gaming monitor reviews: jouw gids naar de perfecte setup!

Maartje van den BergMaartje van den Berg
Feb 10, 2024

Ben jij op zoek naar de ultieme gaming monitor voor jouw setup? Dan ben je hier aan het juiste adres! Een goede gaming monitor is van cruciaal belang voor een optimale game-ervaring. Of je nu een fanatieke gamer bent die competitief wil spelen of gewoon af en toe enkele uurtjes ontspanning zoekt, de keuze van de juiste monitor kan een wereld van verschil maken. Gaming monitoren zijn speciaal ontworpen om gamers de best mogelijke beeldkwaliteit, responsiviteit en ergonomie te bieden. Met functies zoals hoge verversingssnelheden, lage input lag en geavanceerde beeldtechnologieën zoals HDR en FreeSync, stellen deze monitoren je in staat om volledig op te gaan in je favoriete games. Of je nu houdt van snelle first-person shooters, meeslepende RPG's of strategische simulaties, er is een gaming monitor die perfect aansluit bij jouw wensen en eisen. Van gebogen schermen tot ultra-wide displays en van 1080p tot 4K resoluties, de mogelijkheden zijn eindeloos als het aankomt op het kiezen van de juiste gaming monitor. In deze reeks reviews nemen we een kijkje naar enkele van de meest populaire gaming monitoren op de markt. We bespreken de specificaties, features en prestaties van elk model, zodat jij de juiste keuze kunt maken voor jouw gaming setup. Dus leun achterover, pak wat snacks en laten we samen op avontuur gaan in de wereld van gaming monitoren!

Onze topkeuzes:

1

Philips Evnia 24M1N3200ZS

Koop bij Bol
2

Philips Evnia 25M2N3200W

Koop bij Bol
3

GAME HERO® 24 inch Full HD VA Curved Gaming Monitor

Koop bij Bol
4

MSI Optix G2412

Koop bij Bol
5

AOC 24G2SAE

Koop bij Bol

Philips Evnia 24M1N3200ZS

Philips Evnia 24M1N3200ZS Ik ben helemaal weg van de Philips Evnia 24M1N3200ZS Gaming Monitor! Het beeld is echt topkwaliteit, met heldere kleuren en een perfect contrast. Een van mijn favoriete features is de hoge refresh rate van 165Hz, wat zorgt voor supervloeiende gameplay zonder haperingen. Daarnaast is het design ook nog eens prachtig en de prijs-kwaliteitverhouding is echt top.

Een klein nadeeltje wat ik ben tegengekomen is dat de bedieningsknop aan de achterkant niet heel praktisch is. Maar eerlijk gezegd, dat is slechts een klein minpuntje gezien alle geweldige features die deze monitor te bieden heeft.

Al met al vind ik dit scherm echt een aanrader voor zowel dagelijks gebruik als gamen. Snel aansluiten, top beeldkwaliteit, en gewoon een fantastische ervaring.

Voordelen

  • Hoge refresh rate van 165Hz
  • IPS paneel voor heldere kleuren
  • Reactietijd van het scherm is zeer goed

Nadelen

  • Windows HDR bottleneck
  • Geen in hoogte verstelbaar
  • Bedieningsknop aan de achterkant niet praktisch

Philips Evnia 25M2N3200W

Philips Evnia 25M2N3200W Ik ben helemaal weg van de Philips Evnia 25M2N3200W gaming monitor! Het is gewoonweg een fantastische ervaring - vooral voor de prijs. Het beeldscherm is van goede kwaliteit met een strakke afwerking die er echt goed uitziet op mijn bureau. De perfecte resolutie maakt niet alleen dagelijks gebruik een genot, maar tilt ook mijn game-ervaring naar een hoger niveau. De kleuren spatten van het scherm en het contrast is echt indrukwekkend.

Wat betreft de voordelen die ik heb ervaren, kan ik zeggen dat de hoge refresh rate van 240Hz echt een gamechanger is voor soepele gameplay. Bovendien ben ik onder de indruk van het snelle en eenvoudige aansluitproces van de monitor. Ook de bouwkwaliteit met de verstelbare metalen stand en VESA-mount is top-notch. En laten we de luidsprekers niet vergeten - ze voldoen prima voor dagelijks gebruik.

Natuurlijk zijn er enkele nadelen die ik ben tegengekomen. De Windows HDR bottleneck kan soms vervelend zijn en het feit dat het scherm niet in hoogte verstelbaar is, had handiger gekund. Gelukkig wegen deze nadelen niet op tegen de vele voordelen die deze monitor te bieden heeft.

Al met al, zou ik de Philips Evnia 25M2N3200W gaming monitor zeker aanraden aan iedereen die op zoek is naar een kwalitatief hoogstaand scherm voor zowel dagelijks gebruik als intense gaming sessies. Het is echt een geweldige toevoeging aan mijn setup!

Voordelen

  • Hoge refresh rate van 240Hz
  • Perfect beeld zonder gebruik van presets
  • Snelle reactietijd voor gaming

Nadelen

  • Windows HDR bottleneck
  • VA paneel
  • Bedieningsknop aan de achterkant niet praktisch

GAME HERO® 24 inch Full HD VA Curved Gaming Monitor

GAME HERO® 24 inch Full HD VA Curved Gaming Monitor Ik had het geluk om de 24 inch Full HD VA Curved 165Hz Gaming Monitor van Game Hero® uit te proberen en ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast was. Als gamer was ik vooral onder de indruk van de vloeiende verversingssnelheid van 165 Hz, die echt zorgt voor een soepele game-ervaring. Het VA-paneel gaf diepe contrasten en levendige kleuren, waardoor de graphics echt tot leven kwamen. En met de ondersteuning van AMD FreeSync™ waren haperingen en vertragingen verleden tijd.

Wat ik ook erg waardeerde aan deze monitor waren de vele aansluitmogelijkheden, zoals de 1x DP 1.2 en 2x HDMI 1.4 poorten. Het was super handig om verschillende apparaten aan te sluiten.

Een ander voordeel dat ik wil benadrukken is het gebruiksgemak van deze monitor. De instellingen waren makkelijk aan te passen en het feit dat alle benodigde kabels en montagemateriaal werden meegeleverd, maakte de installatie een fluitje van een cent.

Het enige nadeel dat ik kan bedenken is het ontbreken van RGB-verlichting, maar eerlijk gezegd stoorde dat mij persoonlijk niet. Al met al ben ik zeer tevreden met de Game Hero® gaming monitor en kan ik het zeker aanraden aan andere gamers die op zoek zijn naar een betaalbare en kwalitatieve monitor voor hun setup.

Voordelen

  • Scherm is super scherp
  • Mooie kleuren en veel instellingen
  • Geschikt voor thuiswerken en gaming

MSI Optix G2412

MSI Optix G2412 De MSI Optix G2412 is echt een topper voor casual gamers die net dat beetje extra willen. Met een verversingssnelheid van 170hz en een reactietijd van 1ms ben je helemaal klaar voor die snelle shooters. Het IPS-paneel zorgt voor prachtige kleurweergave en kijkhoeken, wat echt een verschil maakt in de game-ervaring.

Ik ben echt fan van het feit dat deze monitor twee HDMI-aansluitingen heeft, ideaal voor als je zowel je console als PC wilt aansluiten. Daarnaast vind ik het IPS-paneel echt een meerwaarde, de kleuren zien er zo natuurlijk en realistisch uit. Ook de 144hz en 1ms response time zijn voor mij onmisbaar geworden tijdens het gamen.

Een klein nadeel is misschien dat de monitor niet in hoogte verstelbaar is, maar dat is voor mij persoonlijk niet zo'n groot probleem. De algehele kwaliteit van de MSI Optix G2412 is gewoon top. Snelle installatie, mooie vormgeving en gewoon een heel fijn scherm om mee te werken en te gamen.

Al met al ben ik ontzettend tevreden met mijn aankoop. De MSI Optix G2412 biedt gewoon alles wat ik nodig heb voor een geweldige game-ervaring en is zeker het overwegen waard voor iedereen die op zoek is naar een kwalitatieve gaming monitor.

Voordelen

  • Lekker 170Hz voor soepel gamen
  • Mooi IPS-paneel voor goede beeldkwaliteit
  • Stijlvol design met professionele uitstraling

Nadelen

  • Geen hoogte verstelbaarheid
  • Max 144Hz in Windows

AOC 24G2SAE

AOC 24G2SAE De AOC 24G2SAE - Full HD Gaming Monitor is echt een geweldige toevoeging aan mijn setup. Het 24 inch scherm met een verversingsfrequentie van 165Hz zorgt ervoor dat games zijdezacht draaien en mijn reflexen één worden met de actie. De FreeSync Premium technologie garandeert een vloeiende game-ervaring zonder haperingen, en de 1ms pixelresponstijd zorgt voor een verbeterde gaming-ervaring zonder ghosting.

Wat ik vooral waardeer aan deze monitor is de makkelijke verstelbaarheid. Je kunt hem in hoogte en hoek aanpassen, wat erg handig is voor een ergonomische setup. Daarnaast is het IPS-paneel ideaal voor het bekijken van het scherm vanuit elke hoek.

Een ander groot pluspunt is de goede prijs-kwaliteitverhouding van deze monitor. Voor een betaalbare prijs krijg je een scherm met high-end functies zoals 144Hz, 1ms responstijd en een stalen voet die in hoogte verstelbaar is.

Natuurlijk zijn er ook een paar kleine nadelen, zoals het ontbreken van een USB 3.0 kabel en de menuknopjes die wat wennen zijn. Maar over het algemeen ben ik zeer tevreden met mijn aankoop. Het beeld is prachtig scherp en de gaming performance is uitstekend. Ik zou deze monitor zeker aanraden aan iedereen die op zoek is naar een kwalitatieve gaming monitor voor een mooie prijs.

Voordelen

  • Betaalbare prijs voor 165hz en G-Sync compatible
  • IPS-paneel voor optimale kijkhoeken
  • Makkelijk verstelbaar in hoogte en hoek

Nadelen

  • Geen USB 3.0 kabel meegeleverd
  • Ingebouwde speakers van matige kwaliteit

Conclusie

Na het verkennen van verschillende gaming monitor reviews en het onderzoeken van de vele opties die beschikbaar zijn op de markt, is het duidelijk dat de keuze van een gaming monitor een belangrijke stap is voor elke gamer die streeft naar de ultieme game-ervaring. Elke monitor heeft zijn eigen unieke set aan features en specificaties die van invloed kunnen zijn op hoe je games worden weergegeven en hoe je interactie hebt met je digitale werelden. Of je nu de voorkeur geeft aan een scherpere beeldkwaliteit met een 4K-resolutie, snellere gameplay met hogere verversingssnelheden, of een meeslepende ervaring met een gebogen scherm, er is voor elk type gamer een geschikte gaming monitor beschikbaar. Het is essentieel om te overwegen welke aspecten voor jou het belangrijkst zijn, of het nu gaat om beeldkwaliteit, ergonomie, gaming-functies of budget. Door reviews te lezen en de specificaties van verschillende modellen te vergelijken, kun je een weloverwogen keuze maken die aansluit bij jouw behoeften en voorkeuren. Of je nu een casual gamer bent die af en toe speelt, of een hardcore gamer die competitief wil gamen, de juiste gaming monitor kan je game-ervaring naar een hoger niveau tillen. Kortom, met de juiste gaming monitor kun je genieten van heldere, vloeiende en meeslepende gameplay die je volledig onderdompelt in de virtuele werelden die je verkent. Dus kies verstandig, en laat je gaming avontuur beginnen met de perfecte gaming monitor aan je zijde. Veel gameplezier toegewenst!

Wat is de optimale grootte voor een gaming monitor?

De optimale grootte voor een gaming monitor hangt af van de afstand waarop je van het scherm zit en je persoonlijke voorkeur. Over het algemeen geldt dat een 24 tot 27 inch scherm ideaal is voor de meeste gamers. Deze grootte biedt een goede balans tussen onderdompeling en comfort. Grotere monitoren, zoals 32 inch of meer, kunnen zorgen voor een meer meeslepende ervaring, maar vereisen ook meer ruimte en kunnen vermoeiend zijn voor je ogen bij langdurig gebruik.

Wat is de beste resolutie voor een gaming monitor?

De beste resolutie voor een gaming monitor hangt af van je grafische kaart en persoonlijke voorkeur. Voor de meeste gamers wordt een resolutie van 1920x1080 (Full HD) of 2560x1440 (QHD) aanbevolen. Deze resoluties bieden een goede balans tussen grafische kwaliteit en prestaties. Als je echter een krachtige grafische kaart hebt en wilt genieten van haarscherpe beelden, kun je ook kiezen voor 3840x2160 (4K) of zelfs hogere resoluties.

Welke paneeltechnologie is het beste voor gaming?

De beste paneeltechnologie voor gaming hangt af van je behoeften. Over het algemeen worden gaming monitoren met een TN-paneel aanbevolen voor snelle games vanwege hun korte responstijden en lage input lag. Als je wilt genieten van levendige kleuren en brede kijkhoeken, kun je beter kiezen voor een IPS-paneel. Voor een compromis tussen snelheid en kleurkwaliteit is een monitor met een VA-paneel een goede keuze.

Hoe belangrijk is de verversingssnelheid van een gaming monitor?

De verversingssnelheid van een gaming monitor is een belangrijke factor, vooral voor fanatieke gamers. Een hogere verversingssnelheid, zoals 144Hz, 240Hz of zelfs 360Hz, zorgt voor vloeiendere beelden en verminderde motion blur tijdens snelle actiescènes. Dit kan je een competitief voordeel geven in snelle first-person shooters of racespellen. Als je echter voornamelijk singleplayergames speelt, is een lagere verversingssnelheid nog steeds prima geschikt.

Zijn gebogen monitoren beter voor gaming?

Of een gebogen monitor beter is voor gaming is subjectief en hangt af van je persoonlijke voorkeur. Sommige gamers vinden dat een gebogen scherm zorgt voor een meeslepende ervaring en verbeterde focus op het spel, terwijl anderen dit als overbodig beschouwen. Gebogen monitoren kunnen ook helpen bij het verminderen van schittering en reflecties, waardoor je meer opgaat in het spel. Het is aan te raden om zelf een gebogen monitor uit te proberen en te kijken of het bij jouw speelstijl past.