Vind de beste thermometer

In deze tijd waarin onze gezondheid centraal staat, is het belangrijker dan ooit om de lichaamstemperatuur nauwkeurig te kunnen meten. Een verhoogde lichaamstemperatuur kan namelijk een vroege indicatie zijn van een infectieziekte zoals COVID-19. Daarom is het van vitaal belang om te weten welke thermometer het beste bij u past. Maar met zoveel verschillende soorten thermometers op de markt kan het moeilijk zijn om een weloverwogen keuze te maken. In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen van de meest gebruikte meetmethoden en geven we u een overzicht van de vijf best beoordeelde thermometers van dit moment. Of u nu een ouder bent die de temperatuur van uw kinderen moet meten, of een medische professional die nauwkeurige metingen nodig heeft, wij helpen u bij het vinden van de beste thermometer voor uw behoeften. Lees verder om erachter te komen welke thermometer het meest geschikt is voor u.

1. Easypix ThermoGun TG2

Ben je op zoek naar de beste voorhoofdthermometer van 2023? Dan hoef je niet verder te zoeken dan de Easypix ThermoGun TG2. Deze professionele thermometer is niet alleen nauwkeurig, maar ook eenvoudig in gebruik en voelt bovendien robuust aan. Met 32 geheugenplaatsen en de mogelijkheid om zowel de lichaamstemperatuur als de temperatuur van objecten te meten, is deze thermometer geschikt voor een breed scala aan toepassingen.

De Easypix ThermoGun TG2 is ontworpen om het meten van de lichaamstemperatuur zo eenvoudig mogelijk te maken. Je kunt zelf kiezen of de gemeten temperatuur wordt weergegeven in graden Celsius of Fahrenheit en vervolgens houd je de thermometer op 2,5 cm afstand van het voorhoofd. Met één druk op de knop wordt de meting gestart en binnen enkele seconden wordt de lichaamstemperatuur weergegeven op het grote display.

Het kleurensysteem op het display maakt het eenvoudig om snel te zien of er sprake is van een verhoogde lichaamstemperatuur. Bij een normale temperatuur is het display groen, bij verhoging wordt het oranje en bij koorts wordt het scherm rood. Dit systeem is niet alleen handig, maar ook geruststellend voor ouders of verzorgers die zich zorgen maken over de gezondheid van hun kinderen.

Hoewel de Easypix ThermoGun TG2 niet goedkoop is, is het een investering in een betrouwbare en nauwkeurige thermometer die vaak wordt gebruikt in professionele settings. De thermometer ligt bovendien comfortabel in de hand en het menu is zeer gebruiksvriendelijk, waardoor je snel en gemakkelijk metingen kunt uitvoeren. Met een garantie van 2 jaar kun je erop vertrouwen dat deze thermometer lang meegaat.

Kortom, als je op zoek bent naar een thermometer die nauwkeurige metingen kan uitvoeren, eenvoudig in gebruik is en betrouwbaar is, dan is de Easypix ThermoGun TG2 zeker de moeite waard om te overwegen. Of je nu een ouder bent die de temperatuur van je kinderen wilt meten of een medische professional die nauwkeurige metingen nodig heeft, deze thermometer zal aan je behoeften voldoen.

Voordelen
 • Deze voorhoofdthermometer is erg nauwkeurig
 • Hij is eenvoudig te bedienen
 • De temperatuur is in een oogopslag af te lezen dankzij het kleurensysteem
Nadelen
 • Relatief duur
2. Medisana TM A77

Ben je op zoek naar een voorhoofdthermometer die niet alleen nauwkeurig is, maar ook vriendelijk is voor je portemonnee? Dan is de Medisana TM A77 de beste koop voorhoofdthermometer van 2023 waar je naar op zoek bent!

Met de Medisana TM A77 meet je niet alleen de lichaamstemperatuur van jezelf of van een ander, maar ook de temperatuur van objecten, zoals bijvoorbeeld een flesje met voeding voor je baby. Dankzij de 50 geheugenplaatsen kun je gemakkelijk de temperatuurmetingen bijhouden en eventuele veranderingen in de gaten houden.

Het gebruik van de Medisana TM A77 is zeer eenvoudig. Houd de thermometer ongeveer 3 centimeter van het voorhoofd af, druk op de knop en binnen enkele seconden lees je de gemeten temperatuur af. Het display is voorzien van een kleurensysteem waarmee je snel kunt zien of de temperatuur binnen de normale range valt (groen), verhoogd is (oranje) of er sprake is van koorts (rood).

Het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat de meting beïnvloed kan worden door omgevingsfactoren zoals een koude doek tegen het hoofd of net gedoucht hebben. Zorg er daarom voor dat de persoon van wie je de temperatuur wilt meten al enige tijd binnen is en geen externe factoren invloed hebben op de meting.

De Medisana TM A77 voelt minder robuust aan dan de Easypix ThermoGun TG2, maar de prijs is dan ook een stuk lager. Met een garantie van 2 jaar heb je bovendien zekerheid en vertrouwen in de kwaliteit van deze thermometer.

Als je op zoek bent naar een goede, betrouwbare voorhoofdthermometer met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, dan is de Medisana TM A77 de juiste keuze voor jou. Wacht niet langer en haal deze beste koop voorhoofdthermometer van 2023 vandaag nog in huis!

Voordelen
 • Hij is eenvoudig in gebruik
 • Hij is erg nauwkeurig
 • Deze thermometer heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
Nadelen
 • Deze voorhoofdthermometer voelt minder robuust aan
3. Medisana TM 750 Connect

Maak kennis met de toekomst van thermometer technologie met de Medisana TM 750 Connect. Deze slimme voorhoofdthermometer biedt een scala aan handige functies en is de beste keuze voor wie op zoek is naar een geavanceerde thermometer.

Dankzij de Bluetooth-verbinding is de thermometer eenvoudig te koppelen aan je smartphone. Zo kun je de bijbehorende VitaDock app gebruiken om een handig overzicht van alle metingen te bekijken en je gezondheid bij te houden. De app is beschikbaar in de App Store en Google Play Store en is eenvoudig te downloaden.

Met de Medisana TM 750 Connect kun je ook gebruik maken van de oorthermometer functie, door simpelweg de groene dop van het uiteinde te verwijderen en de probe in het oor te plaatsen. Je kunt ook de temperatuur van vloeistoffen meten en alles is gemakkelijk te bedienen met de handige knoppen aan de voorkant van het apparaatje.

Het scherm van de thermometer kleurt groen als de lichaamstemperatuur normaal is, oranje bij verhoging en rood bij koorts. Het apparaatje voelt robuust aan en ligt fijn in de hand. Bovendien wordt er een handig reisetui meegeleverd, zodat je de thermometer gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen.

Met een geheugen van 30 metingen en één gebruikersprofiel is de Medisana TM 750 Connect een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een geavanceerde thermometer met handige functies en een betrouwbaar ontwerp. En met een garantie van 2 jaar kun je erop vertrouwen dat je lang plezier zult hebben van deze thermometer.

Voordelen
 • Je gebruikt deze voorhoofdthermometer ook als oorthermometer
 • Via de bijbehorende app hou je een handig overzicht van de metingen
Nadelen
 • De app heeft niet erg veel functionaliteit
4. Sanitas SFT 65

De Sanitas SFT 65 is de beste keuze voor iedereen die op zoek is naar een thermometer die zowel als voorhoofdthermometer als oorthermometer kan worden gebruikt. Deze thermometer is gemakkelijk te bedienen via de knopjes aan de voorkant en levert binnen enkele seconden nauwkeurige metingen.

Met tien gebruikersprofielen en tien geheugenplaatsen is het gemakkelijk om de temperatuur van iedereen bij te houden. Het kleurensysteem maakt het gemakkelijk om te zien of er sprake is van een normale temperatuur, verhoging of koorts. Groen staat voor normaal, oranje voor verhoging en rood voor koorts.

De thermometer voelt stevig en comfortabel aan in de hand. Hoewel er geen beschermhoesjes worden meegeleverd voor het oorgedeelte, is het gemakkelijk om hem na elk gebruik goed schoon te maken.

Met een garantie van twee jaar is de Sanitas SFT 65 een betrouwbare keuze voor het meten van lichaamstemperatuur. En met een prijsklasse van €€ is hij ook nog eens betaalbaar.

Als je op zoek bent naar een thermometer die zowel als voorhoofdthermometer als oorthermometer kan worden gebruikt en die gemakkelijk is in het gebruik, dan is de Sanitas SFT 65 de ideale thermometer voor jou.

Voordelen
 • Je gebruikt deze voorhoofdthermometer ook als oorthermometer
 • Via de bijbehorende app hou je een handig overzicht van de metingen
Nadelen
 • De app heeft niet erg veel functionaliteit
5. WBTT® - Thermometer

Ben je op zoek naar een goede voorhoofdthermometer, maar wil je niet te veel uitgeven? Dan is de WBTT® - Thermometer een goede optie voor jou! Deze thermometer is niet alleen vriendelijk voor je portemonnee, maar ook nog eens eenvoudig in gebruik.

Met de WBTT® - Thermometer kies je zelf tussen Fahrenheit en graden Celsius en druk je vervolgens op de Scan-knop. Binnen enkele seconden wordt de gemeten temperatuur weergegeven op het heldere display. Ook deze thermometer werkt met een kleurensysteem, waardoor je snel kunt zien of de temperatuur binnen de normale range valt (groen), er sprake is van verhoging (oranje) of koorts (rood).

Met 32 geheugenplaatsen kun je het verloop van koorts eenvoudig volgen. Zo weet je snel of er sprake is van een stijgende of dalende temperatuur. Het enige nadeel van deze thermometer is dat hij niet erg robuust aanvoelt. Hierdoor kan hij kwetsbaar lijken.

Desalniettemin is de WBTT® - Thermometer een goede aankoop voor als je op zoek bent naar een goedkope voorhoofdthermometer voor incidenteel gebruik. Bovendien worden er batterijen bij geleverd, dus je kunt direct aan de slag. Wees wel voorzichtig met de thermometer om zo lang mogelijk van dit handige apparaat te kunnen genieten.

Met 2 jaar garantie hoef je je bovendien geen zorgen te maken over eventuele defecten. Kies daarom voor de WBTT® - Thermometer en meet eenvoudig en snel de temperatuur zonder dat het veel hoeft te kosten.

Voordelen
 • Deze voorhoofdthermometer is erg vriendelijk geprijsd
 • Hij is eenvoudig in gebruik
Nadelen
 • Hij voelt niet heel stevig

Wat is beter oor of voorhoofd thermometer?

Zowel oor- als voorhoofdthermometers zijn geschikt om de lichaamstemperatuur te meten. Het is echter belangrijk om te weten dat de meting van de lichaamstemperatuur op deze plaatsen kan worden beïnvloed door verschillende factoren, zoals oorsmeer of zweet op het voorhoofd. Daarom is het cruciaal om de instructies van de fabrikant te volgen om nauwkeurige metingen te krijgen.

Wat is een nauwkeurige thermometer?

Een nauwkeurige thermometer geeft consistente en betrouwbare metingen van de lichaamstemperatuur. Het is belangrijk om te kiezen voor een thermometer die gevalideerd is door de fabrikant en is gekalibreerd voor nauwkeurige metingen.

Welke thermometer gebruiken artsen?

Artsen gebruiken meestal digitale thermometers die oraal, rectaal, in het oor of op het voorhoofd kunnen worden gebruikt. Deze thermometers zijn medisch goedgekeurd en worden gevalideerd om nauwkeurige metingen te geven.

Gerelateerde Posts

Dagcremes zijn ook voor mannen!

Dagcrème is niet alleen voor vrouwen, maar ook voor mannen. Mannen hebben vaak de neiging om minder aandacht te besteden aan hun huidverzorging en zich minder bewust te zijn van de voordelen van het gebruik van dagcrème.

Lees meer

Welke flesjes moet ik hebben voor mijn pasgeborene?

Als ouder wil je alleen het beste voor je baby, en dat geldt ook voor de babyflesjes die je gebruikt. Er zijn talloze soorten en maten babyflesjes op de markt, en het kan lastig zijn om te bepalen welke flesjes het beste zijn voor jouw baby.

Lees meer

Baardolie voor een Perfecte Baard

Een goed verzorgde baard is tegenwoordig meer dan alleen een modeaccessoire. Het is een statement van mannelijkheid en persoonlijkheid. Baardolie is een essentieel product om de baard er op zijn best uit te laten zien en te voelen.

Lees meer