Wat is het beste Nespresso-apparaat?

Als koffieliefhebber wil je graag thuis genieten van een heerlijke kop koffie die net zo goed smaakt als in een café. Nespresso-apparaten bieden deze mogelijkheid en zijn een populaire keuze geworden voor thuisgebruik. Er zijn verschillende Nespresso-apparaten op de markt met elk hun eigen kenmerken en voordelen. Maar welke Nespresso-machine is nu het beste? In dit artikel gaan we in op deze vraag en bespreken we de beste Nespresso-apparaten die momenteel verkrijgbaar zijn. We kijken ook naar enkele standaardfuncties die alle Nespresso-apparaten gemeen hebben.

Standaardfuncties

Nespresso-apparaten hebben een aantal standaardfuncties die ervoor zorgen dat de koffie op de juiste manier wordt gezet en de gebruiker een optimale ervaring heeft. Zo hebben alle apparaten een automatische slaapstand die na 3 minuten ingaat en na 9 minuten het apparaat uitschakelt als het niet wordt gebruikt. Bovendien hebben alle apparaten een opwarmtijd van 25 seconden voordat je je koffie kunt zetten. Voor de melkopschuimer kan dit iets langer zijn, afhankelijk van het soort koffie dat je wilt maken. Standaard kunnen alle apparaten een kopje espresso of lungo zetten. Maar als je de hoeveelheid water wilt aanpassen, is het ook mogelijk om de hoeveelheid water die door het apparaat wordt gegoten, aan te passen aan je persoonlijke voorkeur. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de standaardfuncties die Nespresso-apparaten bieden om een perfect kopje koffie te zetten.

1. Sage Nespresso Creatista Pro

Als je op zoek bent naar een Nespresso-apparaat dat niet alleen de beste koffie zet, maar ook beschikt over luxueuze extra functies, dan is de Nespresso Sage Creatista Pro het apparaat voor jou. Met dit apparaat ben je verzekerd van de lekkerste melkspecialiteiten, zoals een heerlijke cappuccino of latte.

Wat dit apparaat zo speciaal maakt, begint al bij het ontwerp. De RVS behuizing geeft het apparaat een professionele uitstraling en met zijn brede formaat, geïnspireerd door Italiaanse espressomachines, zal hij zeker niet misstaan in jouw keuken.

Maar dat is nog niet alles. De Creatista Pro beschikt over een waterreservoir van maar liefst 1,5 liter, waarmee je wel 35 kopjes espresso kunt zetten. Bovendien kun je kiezen uit maar liefst acht verschillende koffiespecialiteiten, waarbij je de gewenste kopgrootte en temperatuur handmatig kunt instellen.

Voor wie graag een koffie met melk drinkt, is er een ingebouwde stoompijp met een bijbehorend kannetje, waarmee je de lekkerste melkspecialiteiten kunt maken. Het apparaat is daarnaast ook zeer stil, met slechts 55 decibel geluid.

Kortom, met de Nespresso Sage Creatista Pro ben je verzekerd van de lekkerste koffie en de meest luxueuze extra functies. Ja, je betaalt er wel wat meer voor, maar deze premium prijs is zeker de moeite waard. En dankzij de schoonmaakindicatie kun je er ook op vertrouwen dat het apparaat altijd hygiënisch en in topconditie blijft. Kortom, de Nespresso Creatista Pro is de expert op het gebied van koffie zetten en is zeker zijn naam waardig.

Voordelen
 • Groot waterreservoir
 • Je stelt zelf de temperatuur en sterkte in
 • Verschillende koffiespecialiteiten beschikbaar
Nadelen
 • Relatief duur
 • Temperatuur kan niet enorm hoog
2. Magimix Citiz & Milk M195

Als je op zoek bent naar het beste Nespresso-apparaat met melkopschuimer van 2023, dan is de Magimix Citiz & Milk M195 een uitstekende keuze. Dit apparaat biedt de beste prijs-kwaliteitverhouding en is perfect voor wie van afwisseling houdt.

Het apparaat is een combinatie van het Nespresso Citiz apparaat en een geïntegreerde Aeroccino, waardoor je zonder diep in de buidel te tasten allerlei soorten koffie kunt zetten. De behuizing lijkt op metaal, maar is eigenlijk van kunststof. Met een hoogte van 27,8 cm is het een van de hoogste Nespressomodellen, wat resulteert in een opvallende en stijlvolle machine.

Een ander voordeel van de hoogte is dat het apparaat een groot waterreservoir heeft van 1 liter, waarmee je al gauw 25 kopjes espresso kunt zetten. Bovendien heeft het apparaat een ruime opvangbak die pas na 10 cups hoeft te worden geleegd.

Je gebruikt de Magimix Citiz & Milk op dezelfde manier als de meeste andere Nespresso-apparaten. De capsule gaat bovenin, klik op het knopje espresso of lungo, en de machine brouwt je koffie. De Aeroccino wordt gebruikt om creaties met melk te maken, waardoor je veel lekkere recepten kunt uitproberen.

Het apparaat heeft een geluidsniveau van 58 decibel, wat lager is dan dat van de Inissia, maar het is zeker geen stil apparaat. Houd er rekening mee dat je zelf moet onthouden wanneer je de machine moet ontkalken, aangezien er geen schoonmaakindicatie is.

Hoewel de Magimix Citiz & Milk veel kan, blinkt het nergens daadwerkelijk in uit. Als je meer opties wilt om de koffie aan te passen, dan is de Nespresso Expert een betere keuze. Als je wilt experimenteren met melk, dan is de Lattissima Touch de betere optie. Deze twee modellen zijn echter duurder dan de Magimix Citiz & Milk.

Al met al is de Magimix Citiz & Milk een prima Nespresso-apparaat voor wie een veelzijdige machine wil zonder te veel te betalen. Het biedt de perfecte combinatie van kwaliteit, veelzijdigheid en betaalbaarheid.

Voordelen
 • Goede prijs-kwaliteitsverhouding
 • Ruim waterreservoir
Nadelen
 • Geen baristafuncties aanwezig
 • Geen schoonmaakindicatie aanwezig
3. Magimix Inissia M105

Als je op zoek bent naar een goed Nespresso-apparaat dat niet te veel kost, dan is de Magimix Inissia M105 de perfecte keuze. Dit apparaat doet precies wat het moet doen: heerlijke koffie zetten voor een lage prijs. Het is dan ook niet voor niets dat dit apparaat al eens door de consumentenbond is uitgeroepen tot beste koop.

De Inissia M105 heeft geen extra functies, maar juist die eenvoud is de kracht van dit Nespresso-apparaat. Het uiterlijk van de machine is erg mooi en de behuizing is gemaakt van kunststof, wat misschien minder duurzaam is dan metaal, maar er zeker niet minder mooi uitziet. Bovendien is de Inissia M105 een van de kleinste Nespresso-apparaten, wat betekent dat er altijd wel ergens een plekje is waar je hem kunt neerzetten.

Dit apparaat heeft een waterreservoir van 0,7 liter, waarmee je ongeveer 6 kopjes lungo kunt zetten voordat het reservoir moet worden bijgevuld. In de opvangbak is er meer ruimte, waarin 10 gebruikte capsules kunnen worden opgevangen.

Het bedienen van de Inissia M105 is super eenvoudig. Plaats een capsule bovenin de machine, klik op de knopjes voor espresso of lungo en het apparaat zet een heerlijk kopje koffie voor je. De gebruikte capsule verdwijnt automatisch in de opvangbak, dus je hoeft je geen zorgen te maken over het schoonmaken van de machine na elk gebruik.

Het grootste nadeel van de Inissia M105 is het geluid. Met 66,6 decibel maakt dit apparaat behoorlijk wat lawaai. Gelukkig duurt het zetten van een kopje Nespresso nooit erg lang, waardoor het lawaai snel voorbij is.

Kortom, als je op zoek bent naar een goedkoop en eenvoudig Nespresso-apparaat dat heerlijke koffie zet, dan is de Magimix Inissia M105 zeker het overwegen waard. Met dit apparaat heb je alles wat je nodig hebt om thuis van een heerlijke kop koffie te genieten zonder de bank te breken.

Voordelen
 • Grote opvangbak is erg handig
 • Goede prijs/kwaliteitsverhouding
Nadelen
 • Geen melkopschuimer aanwezig
 • Relatief luid
4. De’Longhi Nespresso Lattissima Pro EN750

Als jij een echte liefhebber bent van koffie met melk, dan is de Nespresso De’Longhi Lattissima Pro EN750.MB het ultieme apparaat voor jou. Met dit apparaat kun je namelijk eindeloos experimenteren met verschillende soorten melkdranken en kun je de textuur van de melk aanpassen voor de perfecte barista-ervaring thuis.

Met een inhoud van 1,3 liter in het waterreservoir kun je ongeveer 26 kopjes espresso zetten, maar met het melkreservoir van 500 ml kun je wel tien heerlijke cappuccino’s maken. Met één druk op de knop kun je genieten van zes verschillende koffie-opties, waaronder een ristretto, cappuccino of latte macchiato.

Het design van dit apparaat is gemaakt van hoogwaardig kunststof en is verkrijgbaar in de kleuren zwart, zilver en wit. Het apparaat ziet er prachtig uit in iedere keuken.

Een groot voordeel van de Lattissima Pro is dat het gebruik ervan niet moeilijker is geworden, ondanks de vele extra opties. Het ingebouwde melkreservoir maakt het mogelijk om met één druk op de knop een heerlijke koffie te zetten, zonder gedoe met losse melkopschuimers.

Het enige nadeel van dit apparaat is dat het melksysteem na ieder gebruik schoongespoeld moet worden om de ophoping van bacteriën te voorkomen. Hierdoor duurt het zetten van een cappuccino iets langer, maar dit is het zeker waard voor de heerlijke smaakervaring.

Gelukkig kun je het melkreservoir eenvoudig uit het apparaat halen en in de koelkast zetten, zodat je overgebleven melk niet weg hoeft te gooien. Ook heeft dit apparaat een handige schoonmaakindicatie die aangeeft wanneer het apparaat ontkalkt moet worden.

Met een geluidsniveau van 57,1 decibel is de Lattissima Pro geen stil apparaat, maar ook zeker niet het luidruchtigste. En als je eenmaal hebt genoten van de heerlijke koffie-ervaring die dit apparaat biedt, zul je je afvragen hoe je ooit zonder hebt kunnen leven.

Dus als jij op zoek bent naar het perfecte apparaat voor koffie met melk, dan is de Nespresso De’Longhi Lattissima Pro EN750.MB een absolute aanrader. Ervaar de ultieme barista-ervaring gewoon bij jou thuis.

Voordelen
 • Schoonmaakindicatie aanwezig
 • Veel barista opties
Nadelen
 • Schoonspoelen na gebruik van melk
5. Krups Essenza Mini XN 1108

De Krups Essenza Mini XN1108 is een uitstekende keuze voor kantoren die op zoek zijn naar een Nespresso-apparaat. Met een inhoud van 0,6 liter is dit apparaat geschikt voor ongeveer vijftien kopjes espresso en dankzij de opvangbak voor zes cups hoeft u niet na elk kopje de bak te legen.

Het compacte ontwerp van de Essenza Mini XN1108 maakt het apparaat perfect voor kleine kantoren of werkplekken met beperkte ruimte. Met een hoogte van slechts 20,4 cm en een breedte van 8,4 cm past deze machine gemakkelijk op uw bureau of in uw keuken. Ondanks het kleine formaat is dit apparaat echter nog steeds in staat om uitstekende koffie te zetten.

De Nespresso Essenza Mini XN1108 is voorzien van alle essentiële functies die nodig zijn voor het zetten van een heerlijke kop koffie. Het is eenvoudig te gebruiken: stop gewoon een capsule in het daarvoor bestemde vakje en binnen enkele ogenblikken kunt u genieten van een smakelijke espresso of lungo. Bovendien is het waterpeil handmatig aan te passen, waardoor u de sterkte van uw koffie kunt bepalen.

Het apparaat heeft een glanzende kunststof behuizing die er niet alleen stijlvol uitziet, maar ook duurzaam is. Ondanks dat de Essenza Mini XN1108 één van de goedkoopste Nespresso-modellen is, heeft het toch een professionele uitstraling die perfect past bij een kantooromgeving.

Hoewel deze machine geen melkopschuimer heeft, biedt de Krups Essenza Mini XN1108 nog steeds veel waar voor uw geld. Bovendien produceert dit apparaat minder geluid dan de meeste andere Nespresso-machines, wat het nog aantrekkelijker maakt voor gebruik op kantoor. Met een geluidsniveau van 59,7 decibel, produceert deze machine niet meer geluid dan een normaal gesprek tussen twee personen.

Als u op zoek bent naar een betaalbaar Nespresso-apparaat voor op kantoor, dan is de Krups Essenza Mini XN1108 zeker de moeite waard om te overwegen. Het biedt de perfecte balans tussen prijs en prestatie en is geschikt voor kantoren van elke omvang. Met deze machine kunt u gemakkelijk heerlijke koffie zetten en genieten van de echte Nespressokwaliteit op uw werkplek.

Voordelen
 • Compact formaat maakt hem makkelijk inzetbaar
 • Laag geprijsd
Nadelen
 • Kleine opvangbak moet vaak geleegd worden
 • Relatief klein waterreservoir

Wat kost een Nespresso apparaat?

De kosten van een Nespresso apparaat variëren sterk en er zijn modellen verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Over het algemeen kun je Nespresso-apparaten vinden in een prijsklasse tussen de 80 en 400 euro. Het is belangrijk om te onthouden dat de kwaliteit van de koffie die wordt geproduceerd meestal niet afhankelijk is van de prijs van het apparaat. Zelfs de goedkopere Nespresso-apparaten leveren een uitstekende kwaliteit koffie. Het verschil tussen de verschillende prijsklassen zit vooral in de extra functies die worden aangeboden. Duurdere modellen hebben bijvoorbeeld meer opties voor het aanpassen van de hoeveelheid water en het maken van verschillende koffievarianten. Kortom, de prijs van een Nespresso apparaat hangt af van de functies die je nodig hebt en het budget dat je beschikbaar hebt.

Kan ik ook melk opschuimen met een Nespresso?

Ja, het is zeker mogelijk om melk op te schuimen met een Nespresso-apparaat, maar niet alle modellen hebben een ingebouwde melkopschuimer. Als je graag melk wilt opschuimen, heb je een aantal opties om uit te kiezen.

Ten eerste zijn er de Nespresso Latissima-modellen, die zijn uitgerust met een ingebouwde melkopschuimer. Met één druk op de knop kun je hiermee een heerlijke koffie met melk maken.

Als je niet over een Latissima beschikt, kun je een losse Aeroccino aanschaffen. Dit is een melkopschuimer die door Nespresso zelf is gemaakt en die je voor ongeveer 70 euro kunt kopen. De Aeroccino is een geweldige optie voor mensen die graag melk opschuimen en het apparaat kan gemakkelijk worden gebruikt om warme of koude melk op te schuimen.

Ten slotte zijn er een aantal Nespresso-modellen die kunnen worden gekocht met een geïntegreerde Aeroccino, waardoor je de kosten van een losse Aeroccino kunt besparen. Als je al een Nespresso-apparaat hebt en graag melk wilt opschuimen, is het zeker de moeite waard om te overwegen om een Aeroccino aan te schaffen of een Nespresso-apparaat te kopen met een geïntegreerde melkopschuimer.

Welk Nespresso apparaat werkt goed met andere cups?

Alle Nespresso-apparaten zijn ontworpen om perfect te werken met de originele Nespresso-cups. Sommige apparaten zijn echter ook compatibel met andere capsules, maar het is belangrijk om te controleren of de capsules die je wilt gebruiken compatibel zijn met het specifieke Nespresso-apparaat dat je in gedachten hebt. Over het algemeen is het echter het beste om de originele Nespresso-capsules te gebruiken voor de beste kwaliteit en consistentie.

Hoelang gaat een Nespresso machine mee?

De levensduur van een Nespresso-apparaat kan variëren afhankelijk van hoe vaak het wordt gebruikt en hoe goed het wordt onderhouden. Over het algemeen gaan Nespresso-apparaten echter lang mee. De meeste fabrikanten geven een garantie van twee jaar op hun producten, maar sommige apparaten kunnen langer meegaan als ze goed worden onderhouden.

Is Nespresso goede koffie?

Ja, Nespresso levert over het algemeen goede koffie van hoge kwaliteit. Nespresso-capsules zijn speciaal ontworpen om een ​​perfect kopje koffie te maken met een constante smaak en aroma. Nespresso werkt ook samen met geselecteerde koffieboeren over de hele wereld om duurzame en kwalitatief hoogwaardige koffie te leveren.

Wat is goedkoper Nespresso of bonen?

Over het algemeen is Nespresso goedkoper dan koffiebonen. Nespresso-capsules zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, afhankelijk van het type koffie en de hoeveelheid. Nespresso-capsules zijn ook langer houdbaar dan koffiebonen, waardoor er minder verspilling is. Bovendien is het maken van koffie met een Nespresso-apparaat vaak sneller en gemakkelijker dan met een bonenmachine, wat resulteert in minder verbruik van energie en tijd.

Gerelateerde Posts

De 6 Beste Volautomaten in 2023

Koffie drinken is voor veel mensen een belangrijk onderdeel van hun dagelijkse routine. Een kopje koffie kan zorgen voor de nodige energie om de dag goed te beginnen of om de middagdip te overwinnen.

Lees meer

De 5 Beste Airfryers

Als je op zoek bent naar een gezonder alternatief voor traditioneel frituren, dan is een airfryer misschien wel iets voor jou.

Lees meer

De 5 beste slaaptrainers van 2023

Een goede nachtrust is essentieel voor de gezondheid en het welzijn van kinderen. Toch kan het soms moeilijk zijn om een regelmatig slaapritme te handhaven, vooral bij jongere kinderen.

Lees meer