Wat zijn de meest duurzame vaatwastabletten?

In tegenstelling tot wat mensen vaak denken, kan een afwasmachine water en energie besparen vergeleken met de handafwas, helemaal als je gebruik maakt van eco vaatwastabletten. Afwasmachines worden namelijk steeds duurzamer en energieneutraal, in tegenstelling tot de afwasteil, waar het water vaak uit een close-in boiler komt. Voor een kleine vaat wint de handafwas nog altijd, maar voor de grotere huishoudens onder ons heb je de eerste duurzaamheidswinst al binnen als je een afwasmachine gebruikt. Door dan ook nog te kiezen voor duurzaam afwasmiddel, zoals duurzame afwastabletten, wordt de vaat doen nog een stuk duurzamer. Maar wat zijn nu de beste eco vaatwastabletten? In de week van de duurzaamheid presenteren wij je de top drie duurzame vaatwastabletten, die ook nog eens in aanmerking komen voor een ecokadobon op jouw duurzaam kantoor!

Echte duurzame afwastabletten

Het aanbod van duurzame vaatwastabletten is helaas beperkt, maar er zijn drie producten die aan de strengste eco-normen voldoen. De fabrikanten Ecover en Klok bieden deze milieuvriendelijke opties aan, terwijl andere aanbieders, zoals Dreft en Sun, vooral goed zijn in greenwashing. Om giftige chemicaliën te vermijden en een schone, zuivere vaat te garanderen, kies je voor één van deze top drie duurzame afwastabletten:

1. Ecover Vaatwastablet All-in-one
Ecover All-in-1 duurzame vaatwastabletten zijn krachtige ontvetters, bieden zoutinwerking en bevatten een glansspoelmiddel. Hiermee zijn het volwaardige 3-in-1 milieuvriendelijke vaatwastabletten die niet onder doen voor niet-ecologische tabletten. Alle ingrediënten zijn van plantaardige of andere natuurlijke oorsprong, wat dit dan ook de ideale keus maakt voor de persoon die graag natuurlijke vaatwastabletten gebruikt. Deze tabletten maken goed schoon. Ook aan details als de verpakking is gedacht. Deze is van gerecycleerd karton.
2. Klok ecologische vaatwastabletten all-in-one
De kleine zeepfabrikant Klok scoort met de Klok All-in-1 vaatwastabletten erg goed op ecologisch gebied. Ook hier is de verpakking van gerecycled karton. De Klok Eco All-in-one vaatwastabletten bevatten geen schadelijke ingrediënten. Zo zijn ze, als eerste in Nederland, fosfaatvrij. Kortom, echt één van de top drie duurzame afwastabletten. Ook zijn de Klok Eco Vaatwastabletten elk individueel verpakt in een wateroplosbare verpakking. Heb je een gevoelige huid? Dan hoef je je dus geen zorgen te maken met de Klok Eco Vaatwastabletten.
3. Ecover vaatwastabletten Classic
Ecover begon oorspronkelijk met deze variant. Hoewel de Classic tabletten niet zo veelzijdig zijn als de modernere 3-in-1 variant en wat minder goed schoonmaken dan de bovenste twee, zijn ze in de loop van jarenlange productontwikkeling geëvolueerd naar een rijp en evenwichtig product. Nadeel van deze vaatwastabletten is dat deze nog in (recycleerbaar) plastic zijn verpakt. Wel zijn ze erg goedkoop: rond de 20 cent per afwasbeurt. En natuurlijk, geheel vervaardigd van plantaardige en andere natuurlijke ingrediënten. Als je er eenmaal aan gewend bent om de verpakking van de tablet in de plastic container te gooien, zijn ook deze vaatwastabletten ecologisch verantwoord.

Van alle milieuvriendelijke vaatwastabletten kwam de Ecover Classic uit de test van de consumentenbond naar voren als de beste ecologische vaatwastabletten. Houd er wel rekening mee dat je bij Classic tabletten zelf glansspoelmiddel en zout moet toevoegen.

Conclusie

Het kiezen van duurzame vaatwastabletten is een belangrijke stap in het verduurzamen van je huishouden. Door te kiezen voor eco-vaatwastabletten zoals Ecover All-in-one, Klok ecologische vaatwastabletten all-in-one of Ecover Classic, draag je bij aan een schonere en gezondere leefomgeving. Let op de verpakking, de samenstelling van de ingrediënten en de prestaties van de tabletten om de meest milieuvriendelijke keuze te maken. Zo zorg je voor een duurzaam huishouden en een schone vaat zonder schadelijke impact op het milieu.

Wat is milieuvriendelijker: waspoeder of vloeibaar wasmiddel?

Over het algemeen is waspoeder milieuvriendelijker dan vloeibaar wasmiddel. Waspoeder bevat minder water, waardoor het minder energie kost om te produceren en te transporteren. Bovendien bevat waspoeder meestal minder chemische stoffen dan vloeibaar wasmiddel en is het beter afbreekbaar. Daarnaast is waspoeder vaak effectiever bij het verwijderen van vlekken, vooral bij lagere temperaturen.

Gerelateerde Posts

Eco Wasmiddelen: Welke moet ik hebben?

In dit artikel bespreken we duurzame wasmiddelen, die milieuvriendelijker zijn dan traditionele wasmiddelen. Duurzame wasmiddelen bevatten minder schadelijke ingrediënten, zijn verpakt in recyclebare materialen en hebben minder impact op het milieu.

Lees meer

De beste steelstofzuigers van nu

Ben je op zoek naar een nieuwe stofzuiger, maar weet je niet welk type stofzuiger je moet kiezen? De keuze tussen een traditionele stofzuiger en een steelstofzuiger kan lastig zijn, omdat beide typen hun voor- en nadelen hebben.

Lees meer

Ultieme Toetsenbordervaring: Ontdek de Meest Sprekende Mechanische Keyboards!

Welkom bij “De Betere Keuze”! We zijn verheugd om je mee te nemen in de spannende wereld van mechanische toetsenborden. Of je nu een gamer bent die op zoek is naar een betere game-ervaring, een programmeur die snel en nauwkeurig wil typen, of gewoon iemand die hunkert naar een beetje luxe in het dagelijks leven, een mechanisch toetsenbord kan een wereld van verschil maken.

Lees meer